Organik yumurtalarıyla bilinen dev firma konkordato ilan etti

Organik yumurtalarıyla bilinen dev firma konkordato ilan etti

Küresel ekonomik krizin vurduğu dünya piyasasında bu durumdan en çok etkilenen ülke Türkiye oldu. Son olarak organik yumurtalarıyla meşhur olan bir firma konkordato ilan etti.

Koronavirüs pandemisiyle başlayan küresel ekonomik kriz etkisini iyice artırdı. Tedarik zincirinin dünya genelinde yıkılmasıyla korkulan oldu. En beklenmedik ülkelerde bile onlarca firmanın iflas etmesi herkesi tedirgin etti. Başta tekstil ve yedek parça sektörlerinde görülen iflaslar diğer sektörlere de yayılmış durumda.

organik-ketentohumu.jpg

En az sıkıntının yaşandığı sektör ise gıda sektörü olarak ön plana çıkıyordu. Ama son gelişmelerle birlikte bu alanda faaliyet gösteren baz firmalar da sıkıntıya girdi.Türkiye'de ismini İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan binlerce insanın bildiği meşhur organik yumurta firması iflasın eşiğine geldi. Bahsi geçen firmanın konkordato ilan etmesi şaşırttı.

organik-tarhana.jpg

2000 yılında kurulan ve tam 23 yıllık geçmişi olan organik ürün markasının bu duruma düşmesi binlerce insanı üzdü. City Farm markalı organik yumurtalarıyla tanınan firmanın ismi Orya Organik Yaşam. Söz konusu markanın yumurtaları Türkiye genelinde faaliyet gösteren zincir marketlerde bile satılıyordu.

organik-yumurtalar.webp

Yumurta dışında onlarca çeşit organik ürün satan firma için konkordato talebinde bulunuldu. Mahkeme, şirket için 2 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Konkordato sürecinde firma sıkıntıları gideremezse iflas edebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum