Organ nakliyle yeniden hayata tutundu

Organ nakliyle yeniden hayata tutundu

Isparta'da beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan kişinin böbreği 10 yıldır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdüren 57 yaşındaki Binnaz Sağ'a nakledildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde böbrek nakli yapılan Binnaz Sağ, operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 yıldır böbrek yetmezliği çektiğini, 10 yıldır haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlandığını söyledi. 
Bugüne kadar birkaç kez nakil konusunda çağrıldığını ancak hepsinin olumsuz çıktığını belirten Sağ, ''Çok heyecanlıyım. Artık doyasıya su içebileceğim. Çektiğim sıkıntılar sona erdi. Organların bağışlanmasına karar veren aileye ne kadar teşekkür etsem azdır'' dedi. 
5 çocuk annesi Sağ, insanların organ nakli konusunda daha duyarlı olması gerektiğini, bugüne kadar nakil beklerken yaşamını yitiren çok sayıda kişi tanıdığını kaydetti. 
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu ise son yıllardaki kadavradan organ bağışındaki artışın sevindirici bir noktaya ulaştığını söyledi. 
Erikoğlu, artık üniversite hastaneleri dışında Devlet Hastanelerinde de organ nakilleri yapılmaya başlandığını belirterek, ''Artık organ nakli bekleyen hastalar daha umutlu. Çok sayıda nakil bekleyen kişi var. Binnaz Sağ isimli hastamız da bunlardan sadece birisiydi. Başarılı şekilde ameliyatı gerçekleştirdik. Yakında kendisini taburcu edeceğiz'' diye konuştu.

Isparta'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin travmasına bağlı olarak beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Mehmet Şan'ın organları ailesi tarafından bağışlanmış, Şan'ın karaciğeri ve bir böbreği Antalya'daki hastalara nakledilirken, diğer böbreği ise Antalya'dan helikopterle Konya'ya getirilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.