Organ bağışı standına yoğun ilgi

Organ bağışı standına yoğun ilgi

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 3–9 Kasım ‘Organ Nakli Haftası’ dolayısıyla Numune Hastanesi içinde organ bağışı standı açıldı.

 Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta ilk gün 20 kişi organlarını bağışlayarak kampanyaya destek verdi. Numune Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, organ bağışı standına vatandaşların gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi. Bağışta bulunmak isteyenlerin en büyük tereddütlerinin ‘Acaba ben ölmeden organlarımı alırlar mı?’ düşüncesi olduğunu belirten Küçükkendirci, “Organ bağışının ancak beyin ölümünün gerçekleşmesi ve ailelerinin izinlerinin olması ile gerçekleşebilir. Bunun haricinde organ nakli yapmak zaten imkansız. Türkiye'de 6 milyon kişi organ nakli bekliyor. Bir diyaliz hastasının yıllık diyaliz maliyeti 20 bin dolar, bir organ nakli de tek seferlik 20 bin dolara mal oluyor halkımızın bu konuda bilinçlenmesi çok önemli. Organ bağışı hem organ bekleyen hastaların sağlıkları hem ülke ekonomisine sağlayacağı katkı yönünden de ayrı bir önem taşıyor. Bunun için organ bağışı konusunda çevremizdekileri bilgilendirmemiz gerekir” dedi.
Vatandaşların organ nakli konusunda tereddütleri olduğunu da belirten Küçükkendirci, “Halkımız organların ne zaman alınacağı ya da nasıl alınacağı konusunda bilgi sahibi değiller. Kurduğumuz stantlarla vatandaşlarımıza organ naklinin nasıl yapılacağını ve hangi durumlarda yapılacağını anlatıyoruz. Halkımızı organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Organ nakli konusunda çocukların küçük yaşlarda bilinçlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Numune Hastanesi Poliklinik girişinde açılan standı gezen davetliler buradaki görevlilerden bağış konusunda bilgi aldı. Standa gelerek organlarını bağışlayan Tülay Ekici isimli vatandaşa kartı İl Sağlık Müdürü tarafından verildi.

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.