‘Ordu üzerinden siyaset yapılıyor'

‘Ordu üzerinden siyaset yapılıyor'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi, 20 ve 21. dönem Konya Milletvekili Hüseyin Arı gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette ordunun siyasete karışmasının önüne geçmek gerektiğin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi, 20 ve 21. dönem Konya Milletvekili Hüseyin Arı gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette ordunun siyasete karışmasının önüne geçmek gerektiğini belirtti.
27 Mayıs 1960 yılında yapılan askeri darbeyle birlikte ordunun siyasete karıştığını ifade eden Hüseyin Arı, ordunun siyasete karışmasında CHP’nin büyük etkisi olduğunu iddia etti. Arı, “CHP orduyu arka bahçesi olarak görüyor. 27 Mayıs 1960 yılında yapılan darbe ile Mustafa Kemal Atatürk’ün ordunun siyasetin dışında kalması gerektiği yönündeki direktifi de yok sayılmış oldu. Maalesef ordumuz siyasete karıştı ve 50 yıldan beri de siyasetin içinde yer alıyor. Her ne kadar bu olayda ABD’nin rolü varsa da içerde de CHP’nin büyük payı vardır. 1960’tan bu yana statükocu bir düzen kurulmuş, bu düzenin başrol oyuncusu da CHP olmuştur. Orduyu da bu düzenin bir parçası haline getirmekte CHP adeta büyük bir gayret sarf etmektedir” diye konuştu.
50 yıldan bu yana Türkiye’de azınlığın çoğunluğu yönettiği anti demokratik bir statükocu düzenin devam ettiğini belirten Hüseyin Arı, “Ülkemizde demokrasinin temel kurum ve kuralları işletilmemektedir. Bu nedenlerdendir ki iktidar olan milli iradenin temsilcileri olan, meclis ve hükümetler ülkeyi yönetmekte aciz kalmaktadır. Bunun en büyük nedeni darbelerle yönetilen bir ülke olmamızdır. Bu kötü yönetimleri sona erdirmek için tıkanmış olan demokrasi yolunun önündeki engellerin bir an evvel kaldırılarak halkın iradesinin önü açılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Demokrasilerde en büyük hakemin halk olduğuna vurgu yapan Hüseyin Arı, demokrasinin önündeki başlıca engelleri ise şöyle açıkladı: “1982 darbe anayasası, milletvekillerini halkın seçmemesi, siyasisi partiler kanunu ve yüzde 10 barajı.” Bu engellerin kaldırılmasında başta görevlilerin Meclis’te grubu olan siyasi partiler olduğunu bildiren Arı, Meclis dışındaki siyasi partilerin, tüm sivil toplum kuruluşlarının, görsel ve yazılı basının ve demokrasiye inanan halkın bu konuda gayret içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi.
ORDU ÜZERİNDEN SİYASET…
CHP Genel Başkan Yardımcılarından Prof. Dr. Süheyl Batum’un son günlerde yaptığı açıklamalar ile hem ordunun hem de milletin moralini bozduğunu söyleyerek, “Türk ordusunu darbelerle siyasete alet eden CHP’dir. CHP ordu üzerinden siyaset yaparak yüksek yargıda olduğu gibi orduyu da 50 yıldan bu yana adeta arka bahçesi olarak görmektedir. Bugün millet olarak bir an evvel demokrasinin önündeki bu engellerin kaldırılarak gerçek demokrasiye kavuşmak 73 milyon vatandaşımızın umudu ve hedefi olmalıdır. Bunu başardığımız takdirde ülkemiz bulunduğu coğrafyada arzu ettiğimiz güvenlik, özgürlük ve refaha kavuşmuş olacak, Ortadoğu ve dünyada hak edilen mevkie ulaşılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.