"Onurunla gururunla bırak"

"Onurunla gururunla bırak"

Yiğit Bulut, çatışma bölgesindeki komutanlara istifa çağrısında bulundu.

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ONURUNLA, GURURUNLA BIRAK"

Bölgeden sorumlu bir generalin olduğunu hatırlatan Yiğit Bulut, işi bilmeyenlerin koltuklarını bırakması gerektiğini savunarak "Sen o koltukta oturduğun sürece askerler ölüyor. İşi bilmiyorsan, çarpışmayı bilmiyorsan o bölgeden kalkıp gideceksin. Bakın bu çok samimi bir çağrıdır. Bırak bilen biri gelsin. Arkada kurmay albay var. O işi biliyor. Bırak sen 4 sene daha general olacağım, 4 sene daha hanımla fors atacağım diye orada canlara mal olma. Onurunla gururunla yapamıyorsan bırak" dedi.

Bugüne kadar Türkiye'de istifa eden general görmediğini de sözlerine ekleyen Bulut, "Bu 10 askerin ölümüyle ilgili her kimse bugün istifa etmesi gerekir. Çünkü yaşananlar onun hatasıdır" yorumunda bulundu.

"HÜKÜMET FARKLI TEDBİRLER ALACAK"

Artan terör olayları nedeniyle hükümetin farklı tedbirler alacağını da belirten Bulut, "Ben hükümetin çok farklı tedbirler alacağını düşünüyorum. Hükümet askere bu sorunu çözsün diye sürekli kredi veriyor. Ancak personel nakil ederken bile 10 şehit veriyorsanız kusura bakmayın ama burada ciddi bir sorun vardır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.