Onur Günü’nde Şehit   Selçuk Özer Parkı açıldı

Onur Günü’nde Şehit Selçuk Özer Parkı açıldı

Akşehir Onur Günü'nün 102. Yılı kutlamaları etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi tören ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Şehit Selçuk Özer Parkı'nın açılışı yapıldı.

Akşehir Onur Günü'nün 102. Yılı kutlamaları kapsamında, parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, Özer'in şehadetinin, istiklalin teminatı olduğunu söyledi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Özel ise Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı olduğunu dönemde, şehit Özer'in şehadet haberini aileye verenlerden biri olduğunu, acısını her zaman yüreğinde hissettiğini ve geride kalan emanetine sahip çıktıklarını belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de parkın yeni nesillere şehitlik mertebesi ve vatan uğrundaki bu mücadelelerin anlamı adına önemli bir nişane olduğunu dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

KÖKSAL, DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI ADINA TEMSİLİ KONUŞMA YAPTI

Çelenk sunma töreninin ardından Batı Cephesi Karargâhı önünde temsili tören gerçekleşti. Törende dönemin belediye başkanı Hacı Küçük Mehmet Efendi’yi temsilen konuşan Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, “1921 senesinin 18/teşrini salisinden bugüne kadar sizlerle beraber geçen 280 gün boyunca aynı iman ve umutla Türk milletinin istiklaline kuvvetle inandık. Bu zaman zarfı bir çocuğun ana karnında geçen 9 ay 10 gününe tekabül etmektedir. Nasıl ki bir çocuk ana rahminde beslenir büyür kuvvetlenir ve de nihayetinde dünyaya gelir aynı şekilde Akşehir de büyük kurtuluşa analık yapmıştır. Bu aziz şehrin bu müstesna günlerini hiç şüphe yoktur ki tarih altın harflerle yazacaktır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’mızın dirayetli başkomutanlığında ordumuz burada mühimmatından talimine kadar istiklalimize kast eden düşmana karşı son taarruzunu yapmak için kuvvet toplamıştır. Tük milletinin tarih önünde yeniden doğuşuna şahitlik ve ev sahipliği yapmış olmakla bahtiyarız. Biraz sonra dualar ve salâlarla ordumuzu cepheye uğurlayacağız. Onlardan ayrılmanın hüznü en kısa zamanda cepheden gelecek zafer haberiyle Akşehir için milli bir bayrama dönecektir. Yaratandan niyaz ediyoruz bu milleti ay-yıldızsız, ezansız bırakma Ya Rabbi… Tam istiklalimizi ya nasip eyle ya da şehadetimizi. Ya istiklal ya ölüm. Allah’a emanet olun. Rabbim sizleri esirgesin” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.