O’nun ismi şeref verir

O’nun ismi şeref verir

“Peygamberin İzinde” okullarının Karatay Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlediği programda konuşan Okul Müdüresi Najah Sadık, “Suriyeliler aynı salonda kardeşçe bir araya geldi. Faaliyetlerimizi ‘Peygamberin İzinde’ diye adlandırdık çünkü O’nun isminin şerefi

Konya’daki Suriyelilerin Karatay Müftülüğü ile ortaklaşa düzenledikleri “Peygamberin İzinde Suriye Kardeşlik Programı Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, İlçe Müftü Yardımcıları, Peygamberimizin İzinde Okulu öğrencileri ve çok sayıda Suriyeli katıldı. Programa yaklaşık 2 bin 200 kişi katıldı. Programdaki konuşmalar hem Arapça hem de Türkçe olarak gerçekleştirildi. Kur’an tilaveti ile başlayan programda ilk olarak söz alan Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, dünyanın her bir tarafında herkesin farklı bir imtihanla imtihan olduğunu belirterek, “Sizler bir imtihanla imtihan oluyorsunuz, bizler de farklı bir imtihanla imtihan oluyoruz. Bunların hepsi birer imtihandır. Önemli olan bu imtihan sürecinde nasıl davrandığımızdır. Bize düşen sabretmek ve Allah’ın rızası doğrultusunda yaşamaktır” dedi. Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Arslantürk, şöyle konuştu: “ Görüyorsunuz ki başımıza sarılmaya çalışılan bir terör belası var. Bu bela taşeronlar sayesinde ülkemize diz çöktürmek isteyenler tarafından yapılıyor. Bu oyunlara karşı kenetlenerek bir arada olalım. Sizlerden ricam seher vakitlerinde dua etmenizdir.”

18-1.20150823121120.jpg

HERKESİ KUCAKLIYORUZ

Peygamberin İzinde Okulları Müdüresi Najah Sadık da yaptığı konuşmada “Peygamberin İzinde” faaliyetlerini Konya’da yaşayan Suriyeli hemşerilere hizmet etmek amacıyla geçtiğimiz sene başlattıklarını ifade ederek, “2014 Mayıs ayında küçük bir camide 60 çocukla hizmete başladık. 2014 Ekim ayında İkbal İlim ve Kültür Merkezi’nde devam ederken 500 öğrenciye ulaştık. Daha sonra öğrencilerin sayıları artınca müftülüklerimizle ortaklaşa yaklaşık 40 şubeye ulaştık. Haftanın yedi gününde Suriyeli bayan kardeşlerimize vaaz dersleri vermekteyiz. Haciveyiszade Camii’nde haftada üç gün, Meram Aydoğdu Camii’nde, Fetih Camii’nde, Şemsi Tebrizi Mahallesi’nde Şerafettin Camii’nde Bosna Hersek Mahallesi’nde, İbrahim Hakkı Camii’nde faaliyetlere devam ediyoruz. Şimdi ise erkekleri vaaz derslerine İl Müftülüğü ile birlikte başladık. Bugün ise 2 binden fazla Suriyeli kardeşlerimiz aynı salonda aynı çatı altında ayrımcılık yapmadan bir araya geldi. Herkesi kucaklamak bizim için temel amaçtır. Faaliyetlerimizi ‘Peygamberin İzinde’ diye adlandırdık çünkü O’nun isminin şerefi bize yeter” dedi.

18-3.20150823121130.jpg

YÖRESEL DANSLAR SERGİLENDİ

Programın Organizatörlerinden Merhaba Arapça Gazetesi Editörü Hamza Mansour ise Konya’da Suriyeli çocuklara hizmet veren okulların yaklaşık 40 şubeye ulaştığını belirterek, “Okullarımızda 2 binin üzerinde öğrenci eğitim alıyor. Yaklaşık 50 hocamız ile ilk ve ortaokul seviyesindeki çocuklarımıza normal okullarda verilen eğitimleri veriyoruz. Bazı okullarımızda ise sadece Kur’an eğitimi veriliyor. Düzenlediğimiz bu program ile okullarımızda okuyan öğrencilerimiz hünerlerini sergileyip kendi geleneklerinden esintiler aktarılmış oldu. Ayrıca başarı gösteren öğrencilerimize de sertifikalarımı verdik. Programa destek veren Karatay Belediyesi’ne, Karatay Müftülüğü’ne, El Bir Derneği’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

eksik.20150823121151.jpg

Konuşmaların ardından öğrenciler hünerlerini sergiledi. Sema programı ile birlikte minik öğrencilerin oluşturduğu müzik korosunun ilahileri beğeni toplarken Suriye’de asker gelin uğurlamada gerçekleştirilen temsili tören katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Katılımcılar gösterileri telefonlarına kayıt almak için büyük çaba harcadı. Program şiir dinletileri ve tiyatro gösterisi ile son buldu.

18-5.jpg

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.