Ons altın fiyatlarında yükseliş sinyali! Altın alınır mı satılır mı?

Ons altın fiyatlarında yükseliş sinyali! Altın alınır mı satılır mı?

Ekonomi piyasasında ons altın fiyatlarının yükseliş sinyali konuşuluyor. Altın alınır mı satılır mı herkes merak ediyor.

Küresel ekonominde yaşanan sıkıntılardan dolayı milyonlarca insan yatırım yönünü değiştirmiş durumda. Türkiye'de uzun yıllardır en güvenilir liman olarak nitelendirilen altına ilgi son zamanlarda azaldı.

altin.jpg

Vatandaş daha çabuk prim yaptığı için sıfır otomobillere yöneldi. Son alınan önlemler kapsamında sıfır otomobil fiyatları düştü. Durum böyle olunca yatırımcıların gözdesi yine altın oldu.

altin-ons.jpg

Bundan 10 gün önce yani 18 ağustos tarihinde altının ons fiyatı 1889 dolardan işlem görürken bugün 1918 dolardan işlem görüyor. Yaklaşık olarak 30 dolar kadar bir yükseliş söz konusu. Hem dolar hem de altının ons fiyatı yükseldiği için içeriğinde altın olan her ürün değerleniyor.

altinlar.webp

Yani altın fiyatlarındaki yükseliş bu durumda hız kazanmış oluyor. Yatırımcılar, 'altın alınır mı satılır mı?' diye sorarken ekonomi uzmanları ise cevap olarak uzun vadede altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.