Önlem alınmazsa kanser vakası artacak

Önlem alınmazsa kanser vakası artacak

2030 yılında 26 milyon yeni tanı kanser vakasına ulaşılacağının tahmin edildiğini bildirildi

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanı Eyüp Çetin, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre önlem alınmazsa, dünya genelinde kanser yükünün artarak 2030 yılında 26 milyon yeni tanı kanser vakasına ulaşılacağının tahmin edildiğini bildirdi. 
Çetin, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanserin, her geçen yıl daha da korkunçlaşan bir tabloyla kendini gösterdiğini belirtti. 
Türkiye'de kanser hastalıklarının, kalp ve damar hastalıklarının ardından en çok ölüme yol açan ikinci hastalık tipi olduğunu vurgulayan Çetin, Türkiye'de her yıl 200 bin kişinin kansere yakalandığını dile getirdi. 
Dünyada her yıl 12.7 milyon kişiye kanser tanısı konulduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti: 
''Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre önlem alınmazsa, dünya genelinde kanser yükünün artarak 2030 yılında 26 milyon yeni tanı kanser vakasına ve 17 milyon ölüme ulaşılacağı tahmin edilmektedir. Bu ölümlerin 3'te 2'si az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşanmaktadır. Her geçen gün artan kanser vakaları, tedavi şartlarının sağlanamadığı bu ülkeler için gün geçtikçe daha ciddi kayıplara neden olacaktır.'' 
''TÜRKİYE'NİN İLK 'UMUT EVİ' KONYA'DA AÇILDI''
Kanserle savaşa gönül vermiş iş adamlarıyla, bürokratlarla, idarecilerle ve vatandaşlarla bir araya gelerek, Türkiye'ye örnek projeler ürettiklerine dikkati çeken Çetin, şöyle devam etti: 
''Türkiye ve Konya'daki halkımızın kanser hastalıklarına ve kanser hastalarına karşı bilincini artırmak, mevcut kanser hastalarının tedavileri sırasında üzerlerine binen ekonomik ve psikolojik yükü azaltmak için Türkiye'nin ilk 'Umut Evi'ni Konya'da kurduk. Selçuklu Belediyesinden ve Konyalı iş adamlarımızdan aldığımız destek ile Umut Evi'nde kanserli hastalara ve hasta yakınlarına, tedavileri süresince ücretsiz barınma imkanı sağladık. Kanserli hastalarımızı Konya'daki hastanelerde gerçekleştirilen kemoterapi, radyoterapi gibi fiziksel güçlerini etkileyen tedavi işlemlerine derneğimizin aracı ile getirip götürüyor, böylece ulaşım sıkıntılarını da çözüyoruz.''
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.