Onların tek derdi ''ekmek parası''

Onların tek derdi ''ekmek parası''

Şanlıurfa'dan mevsimlik işçi olarak Konya'ya gelen 20 kişilik Kurt ailesi, kurdukları çadırlarda günlük ihtiyaçlarını karşılayacak hiçbir şey olmasa da ekmek parası için her şeye katlanıyor

Şanlıurfa'dan mevsimlik işçi olarak Konya'ya gelen 20 kişilik Kurt ailesi, kurdukları çadırlarda günlük ihtiyaçlarını karşılayacak hiçbir şey olmasa da ekmek parası için her şeye katlanıyor.
     Domates ve şekerpancarı tarlalarında çalışmak için Konya'ya gelen tarım işçilerinden Kurt ailesi, kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor.
     Tuvalet ve banyo ihtiyacını karşılamada zorluk çeken, gaz lambasıyla aydınlanan çadırlarında kavurucu sıcaklara rağmen mutlu olmayı bilen Kurt ailesi, çadırlara 70 metre uzaklıktaki çeşmeden bidonlara doldurdukları suları sırtlarında bulundukları yere getiriyor.
     Gün boyu tarlalarda çalışan, banyo yapacakları suyu ısıtmak ve yemeklerini pişirmek için odun ateşi kullanan Kurt ailesinin çocukları serinlemek için su dolu leğenlere giriyor.
     Yaşları 60 ile 5 aylık arasında değişen Kurt ailesinin fertleri, çektikleri sıkıntılara rağmen hayata hep gülümsemeyi biliyor.
    
     -''Önemli olan helalinden para kazanmak''
    
     ''Ben kendimi bildim bileli tarlalarda çalışıyorum'' diyen Halil Kurt, (33) AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın 6 ayını evde geçirdiklerini, diğer 6 ayda ise şehir şehir dolaştıklarını söyledi.
     Maddi imkansızlıklar nedeniyle kendisinin de 8 kardeşi gibi okuyamadığını belirten Kurt, çocuklarını ve yeğenlerini okutmak için mücadele verdiklerini ifade etti.
     Aşırı sıcaklarda çalışmak zorunda kaldıklarını anlatan Kurt, çadırlarında ise bir insanın yaşamını sürdürebilmesi için gereken neredeyse hiçbir şeyin bulunmadığını dile getirdi.
     Ancak bu durumdan şikayet etmediklerini vurgulayan Kurt, ''Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Ekmek paramız nerede biz oradayız. Önemli olan bu zorlu yaşama rağmen helalinden para kazanmak. Biz onu başarıyoruz. Kimseye zararımız yok. Amacımız kendi çektiğimiz sıkıntıları çocuklarımız çekmesin'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.