Onlar için de bayram

Onlar için de bayram

Ramazan boyunca yardım çalışmalarını sürdüren yardım kuruluşları, bayramda da ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmaması ve yalnız olmadıklarını hissetmesi için çalışmaya devam edecek

Ramazan boyunca yardım çalışmalarını sürdüren yardım kuruluşları, bayramda da ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmaması ve yalnız olmadıklarını hissetmesi için çalışmaya devam edecek

Rahmet, bereket ve günahlardan arınma ayı olan, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni bulunduran, 11 ayın sultanı Ramazan’ın sonuna gelindi. Tüm İslam aleminde büyük coşku ve sevinçle karşılanan Ramazan’ın bitecek olması burukluk oluştururken, Ramazan Bayramı’na erişilecek olması mutlu etti.

Ramazan ayını yoğun tempoda çalışarak yardım faaliyetleriyle geçiren yardım kuruluşları, yardıma muhtaç insanları, yetimleri ve zulüm altında olan Müslümanları bayramda da unutmuyor. Ramazan Bayramı’na şimdiden hazırlanan birçok dernek hem Konya, hem Türkiye hem de dünya genelinde bayramda da çalışmalarına devam ederek, ihtiyaç sahiplerini sevindirecek.

BAYRAMDA YETİMLERİN YANINDAYIZ

Yapılan yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren İHH İl Temsilcisi ve Konya AYDER Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Yılmaz, “Derneğimiz, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, tabi afet ve savaş gibi sebeplerden dolayı hastalanmış, yaralanmış, sakat kalmış, aç ya da açıkta kalmış, zulme uğramış bütün insanlara din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın gerekli insani yardımı ulaştırmayı kendine düstur edinmiştir. Bu kapsamda dünyanın neresinde zulüm gören bir kardeşimiz varsa onun yanındayız. Ramazan ayında da yardımlarımızı halkımızdan aldığımız destekle dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize ulaştırmaktayız” dedi. Bayramlık için de çalışmalarını tamamladıklarını bildiren Yılmaz, “Yetimlerimizin her zaman olduğu gibi bayramda da yanlarındayız. Onlar için hazırladığımız hediyeleri bayramda kendilerine ulaştırmış olacağız” diye konuştu.

CANSUYU BAYRAMLIK DAĞITIYOR

Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Gönç, dernek olarak yılın her döneminde gıda, giyim ve ayakkabı yardımlarına devam ettiklerini söyledi. Ramazan ayında daha yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Gönç, “Şu an Arakan, Uzakdoğu, Ortadoğu, Filistin, Suriye, Afrika bölgesinin tamamı, Çeçen kampları ve Afganistan’da yardım çalışmalarımız devam ediyor. Buralarda yetim projelerimiz var. Bayramda da bayramlık dağıtımı yapacağız” dedi.

FAKİRLERİN BAYRAMLIĞI RAVZA’DAN

Yıl boyunca aşevinde yardımlara devam ettiklerini bildiren Ravza Eğitim Vakfı Başkanı Halis Nükte ise, “Özellikle Ramazan münasebetiyle günlük bin 500 kişiye yemek veriyoruz. Ayrıca Konya’da fakir olan yaklaşık 2 bin ailenin ayakkabı ve giyecek ihtiyaçlarını karşıladık. Bayramlık ihtiyaçlarını önceden karşılamış olduk. Bunun yanında yaklaşık 150 mültecinin de bayram ihtiyaçlarını giderdik” ifadelerini kullandı.

KİMSE YOK MU BAYRAMDA YURT DIŞINDA

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, yurt dışında şu an Somali, Yemen, Mynamar gibi darda kalmış Müslüman ülkelere yardım ulaştırdıklarını belirtti. Hayırsever Konya halkının desteklerini ihtiyaç sahiplerine iletmeye çalıştıklarını söyleyen Hasan Aşçı, bayram öncesinde bayramlık yardımlarını da sahiplerine teslim etmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

‘DOST ELİ’Nİ UZATIYORLAR

Ramazan’da faaliyet gösteren derneklerden biri de Dost Eli Derneği. Başta Konya olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında çalışma yürüten ve yurtdışında da özellikle sağlık ve su kaynakları üzerine yatırım yapan Dost Eli Derneği, bayramda yetim evlerinde kalan çocukların ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirecek.

VERENEL NAKDİ YARDIMLAR YAPIYOR

Verenel Derneği Konya Şube başkanı Veli Parlak, yurtdışında program dahilinde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Şu an en büyük yardımı Arakan için yapıyoruz. Daha sonra da Somali geliyor. 7 farklı ülkede çalışmalarımız sürüyor. Nakdi yardımlar yapıyoruz. Bayramda da nakdi yardımlara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.