"Onlar" gibi davranmayın

"Onlar" gibi davranmayın

Müslüman coğrafyasında yaşanan zulme, akan kana ve terör saldırılarına rağmen yılbaşı kutlama hazırlıkları, hız kesmedi. Yılbaşına sayılı günler kala, Konya'da bazı AVM ve eğlence mekanları süslenerek; yılbaşına hazırlandı

Noel şuuru, İslam şuurunun önüne geçiyor. Noel ve yılbaşı kutlamaları harama davetiye çıkarıyor. Noel adı altında Türkiye genelinde yapılan kutlamalar, milletimizin değerleri ile örtüşmüyor. Yeni yıla sayılı günler kala, kutlamalar için hazırlıklar hızlandırıldı. 'Noel ağaçları' ve figürleriyle donatılan büyük ve küçük alışveriş merkezlerinde; çam ağacı, tombala, yılbaşı şapkası, Noel kostümü ve yılbaşına özel tasarlanan ürünlerin satışı arttı. Çeşitli eğlence mekanlarında kutlamalar için günler öncesinden rezervasyonlar yaptırıldı. Türkiye genelinde yılbaşı kutlamaları dahilinde son yıllarda özellikle alkolün etkisi ile işlenen çeşitli suçlarda artışlar oldu. Müslümanlar üzerinde derin iz bırakan hadiselerden biri de; okul çağındaki çocuklara yılbaşına özel şarkılar ezberlettirilip, Noel hediyeleşmeleri adı altında Noel şuuru empoze edilmesi oldu. Devlet eliyle millileştirilen ve kumar sayılan Milli Piyangonun milletimize sunulması her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı kesimler tarafından büyük bir tartışma konusu arasında yer aldı.  Yılbaşı kutlamaları ile ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar, “Bizim, dini ve milli günlerimiz, bayramlarımız var. Kendimize has, bünyemize uygun adet ve ananelerimiz mevcut. Dinimize, inancımıza ters düşmek pahasına gayri Müslimlere mahsus gün ve bayramlara tazim göstermeye, onlara mahsus günlerde onlar gibi davranıp onların yaptıklarını yapmaya ihtiyacımız yok” dedi.

GAYRİMÜSLİMLERE BENZEMEK HARAMDIR

Yılbaşının İslami değerlere ait olmadığını belirten İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, yeni yıla girerken vatandaşların ibadet ile meşgul olması gerektiğini söyledi. Akpınar, “Yeni yıla girilirken Mekke’nin Fethi’ni hatırlamalıyız. Müslümanlar yeni yılı fırsat bilmeli, tövbe ve şükrünü eda etmelidir” dedi. Yeni yıla girmeyi ‘nimet’ olarak ifade eden Akpınar, daha sonra şunları söyledi: “Hadis-i Şerif'te şüphe yoktur. Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S) 'Kim bir kavme benzerse o da ondandır' buyurmuştur. Onlara benzemek, onlara özenerek kutlama yapmak haramdır. Biz Allah'ın verdiği her nimete şükür ederiz. Şükrün nasıl olacağı da bellidir. Milli Piyango kumar sayıldığı için haramdır. İçki içmek yine haramdır. Vatandaşlarımız, bilinçli davranmalıdır.”

AMAÇ İSLAM DİNİNDEN UZAKLAŞTIRMAK

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Müslüman coğrafyasında oluk oluk kan akmaya devam ederken, ülkemizde bu sene de bazı kesimler tarafından Noelle birleştirilmiş yılbaşı kutlamaları hazırlığı yapıldığına şahit olduğunu kaydetti. Müslüman mahallesinde salyangoz satıldığını ve İslam geleneğinde “Noel Baba”diye bir figür olmadığını sıklıkla vurgulayan Altıntaş, “İslam ülkelerinde çeşitli şekillerde faaliyet gösteren misyonerlerin önceliği, Müslümanları Hıristiyanlaştırmak değil, onları kendi dinlerinden çeşitli tuzaklarla uzaklaştırmak. Özellikle, gençler arasında İslam’a bağlılıkları artırıcı her şeyle, dolaylı bir şekilde mücadele ediyor. Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S) bundan 1400 yıl önce ümmeti uyarmış ve ' Kim bir kavme benzerse o da ondandır' demiş. Her kim ki, dini değerler açısından herhangi bir kavme benzemeye çalışırsa, artık o kendi toplumuna değil, benzemeye çalıştığı topluma bağlı hale gelir. Bize ait olmayan bu değer, Haçlı Seferinden kalma bir kılıç artığıdır. Milletimizin tarihsel sürekliliğini istiyorsak,  aile ve okullarımızda çocuklarımıza ve gençlerimize yeterince dini eğitim ve öğretim verme konusunda hassasiyet göstermeliyiz. Yabancı kültür ve dini değerler karşısında farkındalık şuuru oluşturmalıyız.  Bu konuda başta devlet ricalimiz olmak üzere tüm sivil ve resmi kurumlarımıza büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum