Onkoloji sorunu çözülsün

Onkoloji sorunu çözülsün

Yaklaşık olarak 8 bin civarında onkoloji hastasının bulunduğu Konyada onkoloji hastalarının tedavisi için gerekli olan tedavi merkezlerinin acilen bu alandaki eksiklerin giderilmesi gerektiği belirtildi

Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nazmi Zengin ile Sağlık Memurları Derneği Başkanı Bülent Keskin tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada Konya’da tıbbi onkoloji uzmanının yeterli olmadığı ve bu alandaki eksikliğin vakit kaybetmeden giderilmesi gerektiği belirtildi. Konya’da kanser hastalarının tedavilerinin yapılabileceği bir hastanenin olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Sağlık Bakanlığı’nca Beyhekim Sağlık Kompleksi’nde yapılan Onkoloji Hastanesi ve Selçuk Üniversitesi’nce Meram Tıp Fakültesi’nin Onkoloji Ünitesi’nin yapım çalışmaları devam etse de mevcut halin olumsuzluğu ortadadır. Bugün itibari ile Konya’da S.Ü meram Tıp Fakültesi’nde 3 adet Tıbbi Onkoloji Uzmanı akademisyen, 1 adet yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistan bulunmaktadır. Konya Numune Hastanesi’nde görev yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı istifa etmiştir. Konya ve çevre illerdeki onkoloji hastalarının tedavilerini düzenleyecek uzman sayısı yeterli olmadığı gibi hastalar yoğunluktan dolayı bu doktorlara ulaşamamaktadır. Üstüne üstlük Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki onkoloji polikliniği olumsuz şartlarda hizmet vermektedir. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji kliniğinde kayıtlı 8 bin civarında onkoloji hastası bulunmaktadır. Bu sayıdaki hastaya ek olarak Konya Numune Hastanesi’nde onkoloji uzmanı olmadığından yapılamayacak kemoterapi uygulamasından aktarılacak bin civarındaki hasta sayısı da eklenirse tedavi olabilme imkanları ile başta Ankara olmak üzere diğer illere gidilecektir. Bu da hem maddi hem zaman hem de sağlık açısından sıkıntılara sebebiyet verecektir” denildi.

Sağlık Bakanlığı’nca yapılacak mecburi hizmet atamalarında Konya gibi büyük bir şehrin Tıbbi Onkoloji Uzmanı ihtiyacının göz önünde bulundurulmasının bu problemin çözümü açısından önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Mevcut kemoterapi ünitesi, eğitimli personeli ve muhtemelen eczanesinde ihale ile alınmış kemoterapi ilaçları bulunan Konya Numune Hastanesi’ne Tıbbi Onkoloji Uzmanı atanması probleminin çözümü açısından ilk olumlu adım olacaktır. Ayrıca Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine de Tıbbi Onkoloji Uzmanı ataması problemin çözümü açısından olumlu sonuç sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca Vali Aydın Nezih Doğan’dan, Konya Milletvekillerinden, S.Ü Rektörü Süleyman Okudan’dan, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci’den onkoloji hastalarının bu mağduriyetinin giderilmesi için acil girişimlerde bulunmaları çağrısında bulunuldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum