Onkoloji ne zaman?

Onkoloji ne zaman?

Mustafa Kalaycı: 8 binin üzerinde kayıtlı kanser hastası olduğu belirtilen Konya gibi büyük bir şehrin Tıbbi Onkoloji Uzmanı ihtiyacı neden karşılanmıyor? Beyhekimdeki Onkoloji Hastanesi ne zaman tamamlanacak?



MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Konya’da onkoloji hastanesi bulunmaması, mevcut birimlerde de açığın olması nedeniyle kanser hastalarının büyük sıkıntı yaşadığını belirtti.
“Konya ilinin bir “sağlık üssü” haline getirilmesi söylemlerine karşın, bugün itibariyle merkez ve ilçeler ile beldeler ve köylerde bulunan sağlık birimlerinin birçoğu, uzman doktor, doktor, ebe, hemşire, sağlık personeli, tıbbi araç ve cihaz sorunları ile karşı karşıya bulunmaktadır” diyen Mustafa Kalaycı, Konya’da mevcut durum itibariyle kanser hastalarının tedavilerinin yapılacağı bir hastanenin bulunmadığını hatırlattı. Meram Tıp Fakültesi ile Numune Hastanesinin Onkoloji kliniklerinde uzman yetersizliği nedeniyle hastaların Ankara ve diğer illere gitmek zorunda kaldığını belirten Mustafa Kalaycı, Sağlık Bakanı tarafından şu soruların cevaplanmasını istedi: “8 binin üzerinde kayıtlı kanser hastası olduğu belirtilen Konya gibi büyük bir şehrin Tıbbi Onkoloji Uzmanı ihtiyacı neden karşılanmamaktadır? Numune Hastanesi ve Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihtiyacı olan Tıbbi Onkoloji Uzmanları ne zaman atanacaktır? Beyhekim Sağlık Kompleksindeki Onkoloji Hastanesinin yapımı hangi aşamadadır, bir gecikme var mıdır ve ne zaman tamamlanarak hizmete açılacaktır?”
3 İLÇEDE SAĞLIK SORUNLARI YAŞANIYOR
Ilgın, Bozkır ve Yalıhüyük’teki sağlık sorunlarını da gündeme getiren Mustafa Kalaycı, sorularını şöyle sürdürdü: “Bölge hastanesi konumunda hizmet veren Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesinin ek bina ihtiyacı, tıbbi donanım açısından BT, Dijital Röntgen ve ultrason cihaz ihtiyacı, ilave uzman doktor ile başta 112 Acil Sağlık Birimi ve laboratuar biriminin sağlık personeli ihtiyaçları ne zaman giderilecektir? Bozkır Devlet Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Dahiliye Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Uzmanı bulunmadığından, hastaların tedavisi yapılamamakta, 120 kilometre uzakta bulunan Konya’ya sevk edilmekte, ayrıca diyaliz hastalarının ilaç yazımı yapılamamaktadır. Belde ve köylerinin çokluğu nedeniyle geniş bir bölgeye hizmet veren Bozkır Devlet Hastanesinin uzman doktor ihtiyacı ne zaman karşılanacaktır? Bir ilçe olmasına karşın sağlık ocağında doktoru bulunmayan, ebe-hemşire ihtiyacı bulunan Yalıhüyük ilçesinin doktor ve sağlık personeli ihtiyacı kısa sürede giderilecek midir?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.