Onkoloji 2010’da tamamlanacak

Onkoloji 2010’da tamamlanacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycının bütçe görüşmeleri esnasında yönelttiği sorulara yazılı olarak cevap verdi.

 Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’da 8 binin üzerinde kanser hastasının bulunduğunu hatırlatarak, Onkoloji Hastanesi’nin neden hızla tamamlanmadığını, tıbbi onkoloji uzmanı ihtiyacının neden karşılanmadığını sormuştu. Kalaycı, Beyhekim Sağlık Kampüsü’nün ve İsmil’de yapılan hastane binasının durumunu da gündeme getirmişti.
Beyhekim Sağlık Kampüsü içerisinde 200 yataklı Onkoloji Hastanesi inşaatının halen devam ettiğini belirten Bakan Recep Akdağ, inşaatın 2010 yılında tamamlanacağını açıkladı. Bakan Akdağ, “Yine aynı kampüs içerisinde 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapımı devam etmekte olup 2010 yılında bitirilecektir. İsmil Beldesinde yapılmış olan hastane binası 06.10.2006 tarih ve 7943 sayılı Bakanlık oluru ile Sosyal Hizmetler Kurumuna devredilmiş olup Bakanlığımız kullanımında değildir” dedi.
Taşkent ilçesinde 50 yataklı hastane binasının inşaatı tamamlandığını kaydeden Bakan Akdağ şu bilgileri verdi: “Bina birinci basamak sağlık hizmetlerinin de birlikte sunulduğu entegre ilçe hastanesi olarak kullanılacaktır. Konya ili sağlık kurum ve kuruluşlarında halen 604 uzman tabip, 874 pratisyen tabip, 26 asistan, hemşire bin 693, bin 270 ebe olmak üzere il genelinde toplam 2 bin 222 sağlık personeli ile aktif olarak hizmet sunulmaktadır. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıbbi onkoloji branşında 1 ve onkolojik cerrahi branşında 1 uzman tabip aktif olarak çalışmakta olup bahse konu branşlarda planlama devam etmektedir. Konya Beyhekim Devlet Hastanesinde 38 uzman tabip, 7 pratisyen, 27 hemşire ve 16 ebe olmak üzere toplam 88 sağlık personeli aktif olarak çalışmaktadır. Hastane, personel ve tıbbi cihaz alt yapısı yönünden geliştirilmeye devam edilmektedir. Konya ilinin tıbbi cihaz ve demirbaş ihtiyaçlarını karşılamak üzere; 2009 yılında Beyhekim Devlet Hastanesine 3 milyon 500 bin 000 TL, Kadınhanı Devlet Hastanesine 150 bin TL, Beyşehir Devlet Hastanesine 250 bin TL, Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesine 120 bin TL olmak üzere toplam 4 milyon 20.000 TL ödenek tahsis edilmiştir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.