Önge: Okul Müdürlerine Uygulanan Mülakat Sınavı Hukuksuz

Önge: Okul Müdürlerine Uygulanan Mülakat Sınavı Hukuksuz

Aktif Eğitim Sen Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge, okul müdürlerine uygulanan mülakat sınavının kayıt dışı ve hukuksuz olduğunu söyledi.Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul müdürlerini seçmek için uyguladığı mülakata tepkiler...

Aktif Eğitim Sen Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge, okul müdürlerine uygulanan mülakat sınavının kayıt dışı ve hukuksuz olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul müdürlerini seçmek için uyguladığı mülakata tepkiler devam ediyor. Aktif Eğitim Sen Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge, yaptığı açıklamada, ağustos ayında binlerce okul müdürünün hukuk, hak ve adalet hiçe sayılarak görevden alındığını ifade etti. MEB'in, görevden alınanların yerine görevlendirilecek yeni müdürleri belirlerken de şaşırtmadığını ifade eden Önge, "Hükümeti koşulsuz destekleyen bir sendikaya üye olmayan müdürlerin neredeyse tamamını görevden alan MEB, il milli eğitim müdürlüklerinde yapılan göstermelik mülakatla, onların yerine ağırlıklı olarak siyasi/sendikal vesayete “evet” diyenleri okul müdürlüklerine getirdi." dedi.

Şaban Önge; il milli eğitim müdürlüklerinin, okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda, göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yaptığını söyledi. Önge, şöyle devam etti: "Aktif Eğitimciler Sendikası olarak daha en başta MEB’i uyarmış; kayırmacılığın, haksızlığın, hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önermiştik. Ancak, son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saydı. Ne görüntülü ve sesli kayıt yapıldı, ne de verilen cevaplar tutanağa yazıldı. İstisnai olarak yazılanlar da okutulup imzalatılmadı.

Değerlendirme sonuçlarına göre, mülakata katılan adaylardan bir sendikanın il ve ilçe teşkilatlarında görevli kişilere, 97-99 gibi yüksek puanlar verilirken, diğer adaylara ise daha düşük puanlar verilmek suretiyle idareci olma şansı tanınmadı. Sözlü sınav sonuçlarının ilan şekline gelince; değerlendirmelerde adil davrandığını düşünen 64 il milli eğitim müdürlüğü, mülakatlara katılan tüm adaylar ile adaylara verilen (özellikle aldıkları demiyorum) puanları liste halinde ilan etme cesaretini gösterirken, 17 il milli eğitim müdürlüğü ise yaptıkları değerlendirmeleri liste halinde ilan etmekten haya ettikleri için sadece ilgili adayın TC kimlik numarasını girerek görebileceği şekilde yayınlamıştır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.