Önal: Kolay maç yok

Önal: Kolay maç yok

Amatör kümede şampiyonluk mücadelesi veren Sanayispor, hedefine emin adımlarla ilerlerken, antrenör Cihan Önal, son maçta çıkan olaylara bir eğitimci ve antrenör olarak üzüldüğünü söyledi

Konya’nın en beyefendi, en mütevazi ve  en centilmen antrenörlerinden birisidir Cihan Önal. Onu yakından tanıyanlar bilirler ki, Cihan Önal’ın olduğu bir yerde maraza çıkmaz. Dahası Cihan Önal, böyle bir maraza çıkmasına izin vermez. Birinci amatör küme B grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Sanayispor’da görev yapan, ayrıca da Konya’nın başarılı eğitim kurumlarından birisi olan  Türmak Okulları’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak genç nesilleri geleceğe hazırlayan Cihan Önal ile hem Sanayispor’u hem de Meram Belediyespor maçından sonra çıkan olayları konuştuk.

SANAYİSPOR OLAYLARIN DIŞINDADIR
Öncelikle Meram Belediyespor maçından sonra çıkan olaylara değinen Cihan Önal, yaşanan olaylardan son derece rahatsızlık duyduğunu ve bazı gazetelerde çıkan haberlere üzüldüğünü belirterek, bu konuda şunları söyledi:
“Çok normal seyirde giden bir maçtı. Oyun içerisinde futbolun gerektirdiği, kazanma psikolojisinin getirdiği ufak-tefek gerginlikler yaşandı. Bunlar normal olan şeyler. Ama, biz  futbol adamları, bu işin mutfağından gelenler olarak bu tür maçları hem oynadık hem de yaşadık.  Özellikle galip gelen bir takımın olayların içine çekilmesi bizi daha çok üzdü. Çok önemli bir maçtan alınan galibiyetin bile keyfini yaşayamadık. İstenmeyen olaylar galibiyetimizin önüne geçmesi beni açıkçası çok rahatsız etti. Altını çizerek söylüyorum; olayların çıkmaması ve yatışması için büyük çaba sarfettim. Olayların her aşamasında  yatıştıran  ben oldum. Olayın özüne bakılacak olursa, Sanayispor camiası olarak, yöneticisi, futbolcusu ve teknik adamı olarak bu olayların dışında olduk. Olayların bizim dışımızda gelişmesine rağmen rahatsızlığımızı ifade etmek isterim. Özellikle şahsım, bir eğitimci ve antrenör olarak genç beyinlere ve genç nesillere fair-play ruhunu aşılamaya çalışırken, böyle bir olayın içine çekilmeme asla müsaade etmem.” 
BİZİM HEDEFİMİZ BAŞARIYA ULAŞMAK
Sanayispor’un hedefi olan şampiyonluğa kendin emin bir şekilde yürüdüğünü söyleyen Cihan Önal, hem yönetim hem antrenör hem de futbolcular olarak takımdaş olmanın avantajıyla iyi işlere imza attıklarını altını çizdi. Önal, bir başka hedefinin ise şampiyonluğa namağlup olarak ulaşmak olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sezon başında hedefli bir takıma geldiğimi biliyordum. Sanayispor’da yönetici, teknik adam ve futbolcu gurubu hedefli bir guruptur. Böyle bir gurubun olması bir amatör takım için son derece önemlidir. Konya futbolunda hedefli insanların çoğalması, futbolcu anlamında, yönetici anlamında, antrenör anlamında kalitenin daha da yükseleceğini gösterir. Bizim Sanayispor olarak böyle bir avantajımız var. Sadece bize değil, Konya’da bulunan birçok amatör takıma katkıda bulunarak, destek veren “Saraylı Madeni Çelik Eşya”nın sahipleri Zeki ve Necip Çimen kardeşler ile diğer yöneticilerimizin olayın içinde olması, bizleri daha çok çalışmaya, çıtamızı yükseltmeye sebep oluyor. Dolayısıyla bu insanları yanımızda görmek, hem oyunumuza hem de saha sonuçlarına çok iyi yansıyor. Şu anda puan sıralamasında 1. sıradayız ve en yakın rakipten 4 puan öndeyiz. Bugüne kadar sadece bir beraberlik aldık. Bunun dışında bütün maçlarımızı kazandık. İnşallah ligin sonunda yenilgisiz bir takım olarak şampiyon oluruz” dedi.
ÇATALHÜYÜKLE DERBİ MAÇA ÇIKACAĞIZ
Hafta sonunda oynanacak olan Çatalhüyük Çumra Belediyespor maçına büyük önem verdiklerini söyleyen Cihan Önal, grupta en güçlü takımlardan birisi olan Çatalhüyükle deplasmanda karşılaşacaklarını, rakiplerinin de hedefli bir takım olması nedeniyle karşılaşmanın zor geçeceğini, ancak bu maça da kazanmak için çıkacaklarını belirterek, maçla ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı:
“Bildiğiniz gibi Çatalhüyük Çumra Belediyespor’da bizim gurubun en güçlü ve hedefi olan takımlarından birisi. Dolayısıyla bu maça kazanmak için çıkacaklar. Ancak, biz hedefimize ulaşmak için bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Müsabakaya da bu bilinçle hazırlanıyoruz. Kolay bir grupta değiliz. Şu anda hiçbir şey belli değil. Oynanmamış 8 maçımız var. Bu maçlarda kolay olmayacak. Çünkü, alt sıralardaki takımlar da kümede kalmak için mücadele ediyorlar. Konuya böyle yaklaştığımızda maçların kolay olacağını söylemek mümkün değil. Ama, biz her maçımıza kazanmak için çıkacağız” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum