Ömrü 2 yıl

Ömrü 2 yıl

Halıdan diş fırçasına, kumaştan seramiğe kadar günlük hayatta pek çok alanda kullanımı artan antibakteriyel kaplamaların maksimum dayanıklılık süresinin 2 yıl olduğu bildirildi

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç, antibakteriyel özelliğin ‘’sonsuza kadar’’ sürmeyeceği konusunda vatandaşları uyararak, ‘’Kim iddia ediyorsa etsin, bizim yaptırdığımız bağımsız testlere göre maksimum 2 yıl sonra antibakteriyel özellik kayboluyor’’ dedi.

Antibakteriyel kaplamalar konusunda Akdeniz Üniversitesi’nde önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç ve ekibi, bugüne kadar medikal ürünlerden ev aletlerine kadar pek çok ürünü Türkiye’de ilk kez antibakteriyel malzemeyle kaplamayı başardı.

AA muhabirine antibakteriyel kaplamalar konusunda edindikleri tecrübeleri anlatan Arpaç, üzerinde hiçbir mikroorganizmanın gelişmesine izin vermeyen bu kaplama türünün ne kadar süre dayanabildiğini bağımsız laboratuvarlarda test ettirdiklerini anlattı.

Arpaç, Uzakdoğu’dan ithal edilen ve ‘’antibakteriyel’’ olduğu belirtilerek piyasaya sürülmek istenen bir ürünü incelediklerinde, bu özelliği taşımadığını tespit ettiklerinin de altını çizdi.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.