ÖMK’ye ortak tepki

ÖMK’ye ortak tepki

Konya’daki eğitim sendikaları mevcut içeriğiyle Öğretmenlik Meslek Kanunu’na itiraz etti. Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki gösteren eğitimciler, mesleklerini itibarsızlaştırıldığını öne sürdüler

Konya’daki eğitim iş kolundaki sendikalardan Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hür-Sen, Anadolu Eğitim-Sen birlikte yaptıkları basın açıklamayla, mevcut içeriğiyle Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) itiraz ettiklerini dile getirdiler

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan ortak basın açıklamasına Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Özgür Konukçu, Hürriyetçi Eğitim Sendikası Konya Şube Başkanı Semih Demir, Anadolu Eğitim-Sen Karatay İlçe Temsilcisi Şerife Dalkıran, CHP Konya İl yönetim kurulu üyeleri ve Meram İlçe yönetim kurulu üyeleriyle sendikaların üyeleri katıldı.

AYRIMCILIK VE DEĞERSİZLEŞTİRME ARTIYOR

Basın açıklamasında konuşan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), eğitimin bileşenlerinin görüşlerini almadan masa başında hazırladığı Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) geçtiğimiz yasama dönemi sonunda TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanmış ve kanunun ilk 22 maddesi bütün eleştiri ve itirazlara rağmen kabul edilmiştir. Eğitimin ana bileşenlerinden birisi olan eğitim ve bilim emekçilerini yok sayan, taleplerine ısrarla kulak tıkayan MEB, sürecin başından bu yana bildiğini okumaya devam etmeyi sürdürmektedir” dedi.

SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR

Eğitim sendikalarının, eleştiri ve önerilerinin görmezden gelindiğini ifade eden Ertuğrul, “Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve emeğimizi değersizleştiren, ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarımıza çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarımızı zayıflatan, çalışanlar arasında ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olan ÖMK’nin TBMM gündemine yeniden geleceği açıklanmıştır” diye konuştu.

Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Özgür Konukçu da öğretmenliğin temel özelliklerinin, görev ve sorumluluklar, mesleki haklar, sosyal haklar, örgütlenme özgürlükleri gibi konular hiçbir şekilde kapsamda yer almadığını belirtti.

EĞİTİM FAKÜLTELERİNE HAKSIZLIK

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Konya Şube Başkanı Semih Demir ise, “Eğitim fakülteleri suçlanıyor: Kanun teklifine göre Millî Eğitim Bakanlığı başarılı, eğitim fakülteleri ise başarısız olarak gösterilmektedir. Bu gerçek dışı bir iddiadır ve öğretmen yetiştiren kurumların itibarını zedelemektedir” diye konuştu.

Anadolu Eğitim-Sen Karatay İlçe Temsilcisi Şerife Dalkıran da, “Öğretmenlik mesleğini, sadece MEB’in belirleyeceği hazırlık eğitimine dayandıran bu anlayışı reddediyoruz. Bu gerekçelerle bizler eğitim alanında örgütlü sendikalar olarak, yeniden TBMM gündemine getirilecek olan kanun teklifine itiraz ediyoruz” görüşünü savundu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.