Olgun: Hastanelerde ayrımcılık olmamalı

Olgun: Hastanelerde ayrımcılık olmamalı

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından üniversite hastanelerinde döner sermaye ek ödemesi ile birlikte ek ödeme verilmesini engelleyen kanunun onaylam

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından üniversite hastanelerinde döner sermaye ek ödemesi ile birlikte ek ödeme verilmesini engelleyen kanunun onaylamaması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup gönderdiğini söyledi. Sendika binasında açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, “Mektupta söz konusu düzenleme ile kazanılmış hak teşkil eden bir uygulamaya son verildiği ve personelin ek ödeme hakkının elinden alındığı ifade edilmiştir.

 

Anayasa aykırı olan, kazanılmış hakkı elden alan bu düzenleme ile üniversite hastanesinde çalışanlar mağdur edilmişlerdir. 3 Mart 2011’de Mecliste bir düzenleme yapılıyor ve bu düzenleme ile Üniversite Hastanelerinde görev yapan on binlerce çalışan döner sermaye ile birlikte ek ödeme de almaya hak kazanıyor. Yani çalışanlar her ay alacakları ortalama 420 TL’lik bir ek gelire kavuşuyor” dedi. “TBMM’de 31 Martta Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulmasına yönelik kanuni düzenlemeye ek yapılarak çalışanların bu hakkı elinden alınması son derece haksız bir uygulamadır” diyen Hamza Olgun, şunları kaydetti: “1 ay içinde aynı konu ile ilgili iki farklı düzenleme yapmak Meclisimizin saygınlığını zedeleyen bir durumdur. Türk Sağlık-Sen olarak bu haksızlığın son bulması için Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’den bu kanunu iade etmesini istedik. Umarız Cumhurbaşkanımız üniversite hastanelerinde görev yapan on binlerce çalışanı sevindirir.  Bizde şube olarak bir dilekçe kampanyasını başlattık. Dilekçeleri bir an önce çalışanlara imzalatıp, hemen Genel Merkezimiz aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz.  Üniversite hastanesi çalışanlarının bu süreçte bize destek olmasını bekliyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.