Öldürülen doktor için Selçuklu Tıp'tan tepki

Öldürülen doktor için Selçuklu Tıp'tan tepki

Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doktor Ersin Arslan için Konyalı meslektaşları açıklama yaptı

Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doktor Ersin Arslan için Konyalı meslektaşları açıklama yaptı.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, ''Toplumumuzda meslektaşlarımıza karşı bu şekilde saldırıların olmasını şiddetle kınıyoruz'' dedi.
Mesai kavramına bakmaksızın 24 saat çalışacaklarını belirten Sarı, sağlık alanında gerçekleştirilen olumlu gelişmelere rağmen olumsuz durumların da olduğuna dikkati çekti.
Bu tür acı olayların bir daha yaşanmamasını temenni eden Sarı, şunları kaydetti;:
''Biz görevden yine kaçmayacağız, yine çok çalışmaya devam edeceğiz, halkın sağlığı için yine emek sarf edeceğiz. Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz, yetkililerin de üzerine düşeni gerçekleştirmesini istiyoruz. Bu vesile ile meslektaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.''
Bu tür üzücü olaylardan sonra görev bırakmaya karşı olduklarını anlatan Sarı, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi doktor ve çalışanlarının hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.
Sağlıkta şiddeti kınayan doktorlar, basın açıklamasından sonra hayatını kaybeden doktor Ersin Arslan anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

MERAM EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE ANMA PROGRAMI

Gaziantep'te vefat eden hastasının torunu tarafından öldürülen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Aslan için Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de anma programı düzenlendi. Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, programda yaptığı konuşmada, yaşanan olayın Konya'da bulunan sağlık çalışanları başta olmak üzere herkesi derinden üzdüğünü belirtti. Tüm dünyada bilinen en önemli gerçeğin tıpta tedavi garantisinin olmaması olduğunu anlatan Küçükkendirci, doktorların hastaları için her zaman ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını bildirdi. Konya'da da sağlık çalışanlarına yönelik vakaların gerçekleştiğini ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti: ''Bugüne kadar herhangi bir can kaybı yaşanmaması az da olsa teselli kaynağımız olmuştur. Konya olarak bize yakışan Mevlana hoşgörüsü doğrultusunda hareket ederek sorunlarımızı çözmektir. Bilinmelidir ki morali bozulan, küstürülen ve mesleğinden soğutulan her sağlık çalışanı ülkemiz için ciddi bir kayıptır. Bizim için başka bir ülke olmadığı gibi sağlığımız bozulduğunda bize yardım edecek başka sağlık çalışanı da yoktur. Kimden ve nereden geldiğine bakmaksızın şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddet bir hak arama yöntemi değildir ve olamaz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddeti kınıyoruz.'' Küçükkendirci, görevi başında hayatını kaybeden Arslan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına baş sağlığı diledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.