Okuyabilmek için çalışıyorlar

Okuyabilmek için çalışıyorlar

İlk ve orta dereceli okulların 15 gün süreyle tatile girmesinin ardından, öğrenciler de bu tatili en iyi şekilde değerlendirmenin telaşına düştü.

Kimi öğrenciler tatili kırık olan notlarını düzeltmek için bir fırsat olarak görüp ders çalışırken, kimileri de okul ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli işlerde çalışıyor. Çalışan öğrencilerden bir kısmını da pazarlarda, el arabası ile yük taşıyarak okul ihtiyaçlarını gidermek isteyen öğrenciler oluşturuyor.
Muhacir Pazarı’nda el arabası ile vatandaşların sebze ve meyvelerini taşıyarak okul harçlığını çıkarmaya çalışan Serkan Dere, ekonomik krizin herkesi olduğu gibi kendi ailesini de etkilediğini ifade ederek, “Pazardan elde ettiğim gelirle aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyorum. En azından kendi ihtiyaçlarımı giderebiliyorum. Boş durmayı sevmiyorum ve bu nedenle tatili en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. İş ortamına kendimi kaptırıp derslerimi de ihmal etmiyorum. Her akşam düzenli olarak ders çalışıyor ve elde ettiğim bilgilerin hafızamda kalıcı olmasını sağlıyorum” diye konuştu. Şu an Meram Zeki Özdemir Lisesi 9. sınıfta öğrenim gördüğünü dile getiren Serkan Dere, “Eşyayı taşıdığım yerin uzaklığına göre 3 – 5 lira alıyorum. Sadece hafta sonları çıktığım pazarda ortalama 5 – 6 sefer yapıyorum. Aldığım para, ihtiyaçlarımı karşılamaya yetiyor. Geleceğimi kazanabilmek için şimdiden çalışmaya başladım. İşim ne olursa olsun ben çalışmayı çok seviyorum” diye konuştu.
Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Ahmet Çetin de, ekonomik krizin etkili olduğu bu günlerde ailesine yük olmak istemediğini bildirerek, pazarda yük taşıyarak elde ettiği parayı eğitim ve kendi özel ihtiyaçlarını gidermede kullandığını bildirdi. Ahmet Çetin, pazarda yük taşımaktan elde ettiği para sayesinde ailesine yük olmadığını ifade etti.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.