Okur’dan anne adaylarına Ramazan tavsiyesi

Okur’dan anne adaylarına Ramazan tavsiyesi

Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Nil Okur Özellikle hamileliğin üçüncü ayından itibaren kan şekeri seviyesi gebelik öncesine göre daha inişli çıkışlıdır.

Bir anda yemek yiyerek hızla yükselebileceği gibi, gün içinde açlıktan dolayı hızla düşebilir” diyerek, ramazan ayında oruç tutmak isteyen anne adaylarının mutlaka doktor kontrolünde olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Ramazan’da uzun süren açlık saatlerinin anne adaylarını olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Dr. Okur, özellikle iftar yaklaşırken kan şekerinde düşmeye bağlı baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, sinirlilik, mide bulantısı gibi durumların görülebileceğini belirtti. Dr. Okur, gebelik süresince kan şekerinin düşmemesi için azar azar ancak sık aralıklarla beslenilmesi gerektiğini, aksi takdirde zaten olan mide bulantılarının çok daha kötü bir hal alabileceğini söyledi. Gebelik sürecince oruç tutulmasıyla oluşabilecek hastalıklara değinen Dr. Okur, “Bu dönemde vücut her besine daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Bilinçsiz bir şekilde oruç tutulursa diş kayıpları, kansızlık, ödem, düşük kilolu bebek doğumlarıyla karşılaşabiliyoruz. Uzun süre aç kalınması neticesinde midede asit oluşur. Bu durum zaten hamilelik döneminde görülebilen mide bulantıları daha şiddetli olur, midede ekşime ve yanmalar da görülebilir. Bu yüzden hamile bayanların çok dengeli beslenmeleri gerekir. Düzenli olarak kalori ve vitamin alınması gerekir” dedi.
Anne adaylarının oruç öncesinde doktorlarıyla bir araya gelerek bir plan dahilinde Ramazan ayına yönelik hazırlık yapmalarını öneren Dr. Nil Okur, sağlık kontrollerinden geçmeden ve bilinçsizce oruç tutan anne adaylarının bazı problemlerle karşılaşma ihtimallerinin olabileceğini kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.