Okuma Salonu Çermik’in Gururu Oldu

Okuma Salonu Çermik’in Gururu Oldu

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde faaliyet gösteren, öğrencilere ücretsiz eğitim veren okuma salonu ilçenin gururu oldu. Okuma salonunun bütün öğrencileri Fen ve Anadolu liselerine yerleşerek büyük başarıya imza etti. Okuma salonunun 141...

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde faaliyet gösteren, öğrencilere ücretsiz eğitim veren okuma salonu ilçenin gururu oldu. Okuma salonunun bütün öğrencileri Fen ve Anadolu liselerine yerleşerek büyük başarıya imza etti. Okuma salonunun 141 öğrencisinden 12’si Fen lisesi, 74’ü Anadolu lisesi, 38’i Anadolu sağlık lisesi, 17’si Anadolu imam hatip lisesini kazanarak yüzde 100 başarı elde etti.

Çermik Okuma Salonu Müdürü Mustafa Yalçın, okuma salonu olarak başarı geleneğini bozmadıklarını, geçen yıl gibi bu yıl da elinden tuttukları, yardımcı oldukları bütün öğrencilerin en güzel liselere yerleştiğini söyledi. Başarının tesadüf olmadığını anlatan Yalçın, “Bu başarıların asıl mimarı olan çalışkan, özverili ve öğrencisini daima en yükseklere yönlendiren, branşlarında uzman değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sınavda 475 puan alarak Diyarbakır Ali Aydın Arslan Fen Lisesi’ne yerleşen öğrencilerden Ferhat Demir, kendisine yardımcı olan okuma salonunun fedakar öğretmenlerine teşekkür etti. Demir, “Okuldaki derslerime yardımcı oldu, test ve denemelerle kendimi sınama fırsatı buldum. Daha doğrusu sistemli ders çalışmayı öğrendim ve 2014 TEOG sınavında 475 puan alarak Fen lisesine yerleştim. Benden sonra sınava girecek arkadaşlarıma tavsiyem, çok ders çalışmak değil planlı ve uzman yönetiminde rehberlik alarak ders çalışmalarıdır.” dedi.

470 puan alarak Şanlıurfa Fen Lisesi’ne yerleşmeyi başaran İbrahim Halil Alkuş ise okuma salonu sayesinde sistemli ve düzenli ders çalışmayı öğrendiğini söyledi. Alkuş, “Okuma salonunun yapmış olduğu test denemelerle kendimi sınama şansım oldu. Emeği geçen tüm gayretli ve fedakar öğretmenlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.