Okulun Adresinin Değişeceği Haberi Velileri Şoke Etti

Okulun Adresinin Değişeceği Haberi Velileri Şoke Etti

İzmit'te, Hızır Reis İlköğretim Okulu velileri, 1. ve 4. sınıfta okuyan çocuklarının okulu değişeceği haberiyle şoke oldu. Veliler, şikayetçi olmak için soluğu valilikte aldı. İzmit ilçe merkezinde eğitim veren Hızır Reis İlköğretim...

İzmit'te, Hızır Reis İlköğretim Okulu velileri, 1. ve 4. sınıfta okuyan çocuklarının okulu değişeceği haberiyle şoke oldu. Veliler, şikayetçi olmak için soluğu valilikte aldı.

İzmit ilçe merkezinde eğitim veren Hızır Reis İlköğretim Okulu velileri, okula yeni başlayan çocuklarının telaşı içindeyken almış oldukları bir haberle şaşkına döndü. Okulda ilköğretimde eğitim gören öğrencilerin tamamının ilçe merkezinde bulunan başka bir okula gönderilecekleri haberini alan veliler Kocaeli Valiliği'ne gitti.

İlkokul 1’inci sınıf öğrencilerinin, okul ile uyum sürecinin hafta başı itibariyle başladığını ve diğer sınıflarında pazartesi itibariyle eğitime başlayacağını hatırlatan veliler, eğitim ve öğretim dönemi içerisinde ve öncesinde okul değiştirme kararının yanlış ve haksız olduğunu kaydetti. Ayrıca Hızır Reis Ortaokulu’na kayıt yaptırdıklarını ve okul üniformalarını alarak okula kayıt parası bile verdiklerini dile getirdi. Valilik önüne gelen veliler burada Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek istedi. Okul Aile Birliği’nden 3 veli Milli Eğitim’den sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Set ile görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrasında, Vali Yardımcısı Set ile görüşmede bulunan gurupta olan öğrenci velilerinden Pınar Çolak, hem velileri hem de basını bilgilendirdi. Çolak aldıkları duyum nedeniyle huzursuz olduklarını vurgulayarak, “İlköğretimin 1 ile 4 arasında sınıflarının Ulugazi İlkokulu ile birleşeceği haberi bizi şok etti. Küçük çocuklarımız var, yol geçecekler, mahalle yakınlarında bir okula kaydettirmek zorunda olan veliler var. Bu veliler de sıkıntılı. Okula kayıt yaptırırken bunlar bize söylenmedi. Okul kıyafetlerini aldık çocuklarımızın, servis ücretlerini senelik ödeyenler var. Sağolsunlar derdimizi dinlediler, dilekçemizi aldılar. Bundan sonra haber bekleyeceğiz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.