Okullarda sıkıntı yaşanmayacak

Okullarda sıkıntı yaşanmayacak

60-66 ay arası olan çocuklar 1. sınıfa velilerinin istekleri doğrultusunda kayıt olacaklar.

60-66 ay arası olan çocuklar 1. sınıfa velilerinin istekleri doğrultusunda kayıt olacaklar. 5. sınıfa geçen öğrencilerin kayıtlarını da velileri kendi mahallesindeki ortaokula aldırabilecek.

Değişen eğitim sistemi ile birlikte 2012-2013 eğitim öğretim sezonun açılmasına sayılı günler kala birçok öğrenci velisinin kafasındaki sorun hala cevap bulmuş durumda değil. Çocuğu 60-66 ay arasında olan veliler öğrencilerini okullara gönderip göndermemekte kararsız iken, çocuğu 5'e geçmiş olan veliler çocuğunun kendi mahallesinde değil de başka bir mahalledeki ortaokula kaydının yapılmış olmasından korkuyor. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük velilerin kafasındaki sorunların cevaplarını verdi. 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilerin okullara kaydının yapıldığını söyleyen Seyit Ali Büyük, “17 Eylül'de okullar açılıyor. 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilerimizin kayıtları velilerin kaydına ihtiyaç duyulmadan sistem üzerinden adres kaydına dayalı olarak yapıldı. Öğrencileri 60-66 aylık ve 66 ayını doldurmuş olan öğrenciler olarak iki gruba ayırıyoruz. 60-66 aylık olan öğrencileri veliler isterlerse birinci sınıfa gönderecekler. 66 ayını doldurmuş olan öğrencilerimizin kesin kayıtları sistem üzerinden yapıldı. Velilerimiz öğrencilerinin fiziki gelişmişliklerini tamamlamış olduklarını düşünüyorlarsa çocuk doktorundan alacakları rapor ile anaokuluna gönderebilirler. Bunun için de Kasım ayına kadar okullara gönderip çocuğunun durumuna bakarlar, duruma göre gerekli ise rapor alıp anaokuluna gönderebilirler” dedi.

E-OKUL'DAN ÇOCUKLARINIZIN OKULLARINI ÖĞRENİN

Çocuğu 5. sınıfa geçmiş olan velilerin endişelerine açıklık getirmek isteyen Büyük, “Eğitim sisteminin değişikliği 1. ve 5. sınıflar üzerine kurulmuştur. 1. sınıflar ilkokul olarak belirlediğimiz okullarda eğitimlerine devam edecekler. 5. sınıflarda ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitim ve öğretimlerine başlayacaklar. Bunun için 4'ten 5'e geçen öğrencilerimizin kayıtları e-okul üzerinden ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz tarafından kendilerine en yakın olan ortaokula kayıtları yapıldı. Velilerimiz e-okul'dan bakarak çocuklarının hangi okula kayıt olduğunu öğrenebilirler. Eğer çocuklarının kayıtları uzak bir okula yapıldıysa, ilçe milli eğitim müdürlüklerine giderek kendilerine yakın olan ortaokula öğrencisinin nakilini alabilirler. Şu an Konya'da bu konu ile ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz” diye konuştu. Okullardaki seçmeli dersler hakkında da bilgi veren Seyit Ali Büyük, “Yeni sistem ile birlikte İmam Hatip ortaokulları açıldı. Buradaki müfredatlar, seçmeli dersler veya ortaokullardaki seçmeli dersler bakanlığımız tarafından açıklandı. Velilerimiz rehberler eşliğinde okullara gidip istedikleri seçmeli dersi seçebilecekler. Liseler için de aynı durum söz konusu. Bunun için de Eylül ayın da sistem açılacak. Seçmeli dersleri 10 tane öğrenci seçti ise bu ders ile ilgili bölüm o okulda açılacak” ifadelerini kullandı.

KONYA'DA ÖĞRETMEN SIKINTISI OLMAYACAK

Yeni yapılan atamalar ile Konya'ya yeni öğretmenlerin geldiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, “Şu an için ilk atamada 363 öğretmen arkadaşımız Konya'ya geldi. Bunları ilçelere göndermek için sisteme girdik. Eğitim öğretim sezonu başlamadan bu arkadaşlarda görevlerine başlamış olacaklar” dedi. Herkesin Merak ettiği Seçmeli Kur-an'ı Kerim dersine öğrencilerin başörütülü mü başörtüsüz mü gireceği konusunu da açıklık getiren Büyük, “Seçmeli olan Kur-an'ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatının anlatılacağı dersler de yönetmeliğe uygun bir şekilde uygulanacak. Bununla ilgili yeterince Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz ve meslek dersi öğretmenimiz okullarımızda mevcut. Bu konuda da velilerimizin endişeleri olmasın” diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Büyük, İmam Hatip liselerine ilginin fazla olduğunu, yeni açılacak olan İmam Hatip liseleri sayesinde derslik sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.

Meslek lisesine kayıt yaptıran öğrencilere de uyarıda bulunan Ali Büyük, “31 Ağustos'a kadar meslek liselerine veliler müracaatlarını yaptılar. Önümüzdeki günlerde e-okul üzerinden öğrencilerinin hangi okula kayıt olduğunu görecekler. Eğer öğrencinin hiçbir meslek lisesine kaydı yaptırılmamış ise bu velilerde ilçe milli eğitim müdürlüklerimize başvuracaklar, burada oluşturulan komisyon tarafından bu öğrencilerimiz de meslek lisesi veya imam hatip liselerine yerleştirilecekler” diye konuştu.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.