Okula gitmek için otostop

Okula gitmek için otostop

Öğrenciler, okullarına gitmek için otostop çekmek zorunda kalıyor

Sarayönü'ne bağlı Karatepe köyünden eğitim için Sarayönü'ne gelen öğrenciler, okullarına, servisleri olmadığı için köy çıkışındaki yolda otostop çekerek gidip gelebiliyor.
Bazı öğrenciler köye gidiş gelişlerde kendi imkanlarıyla seyahat ederken, bir kısım öğrenci ise sabah Sarayönü'ne gelen esnafın araçları ile yolculuk ediyor.
Bunların dışında kalan öğrenciler ise köy çıkışındaki yolda otostop çekerek Sarayönü'ne gelmeye çalışıyor.
Bu nedenle büyük mağduriyet yaşayan öğrenciler ve tedirgin olan öğrenci velileri ise bu kargaşanın bir an önce çözülmesini istiyor.
Konu hakkındaki rahatsızlıklarını dile getiren Köy Muhtarı İbademin Eken, şunları kaydetti:
 ''Geçen yıl köyümüzden bir vatandaş aldığı bir dolmuşla talebelerimizin servis ihtiyacını gideriyordu. Devlet taşıma işini üstlenip öğrencilerimizi taşımaya başlayınca bu şahıs da dolmuşunu sattı. Devlet talebelerimizi 2-3 ay taşıdıktan sonra, ''ücretsiz servis' denildiği halde şoför 10, 11 ve 12. sınıflardan ücret talep etti. Biz de veliler olarak bu parayı vermeyi reddettik. Bilhassa eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Eser'e bu mağduriyeti bildirdik. Bize denildi ki 'bu taşıma sistemi sadece 9. sınıflar için'... Devlet bu senede 9. ve 10. sınıfları taşıyacak fakat yine 11. ve 12. sınıflara taşıma izni verilmiyor. 11'i 12'yi bırakın daha 9. ve 10. sınıfların bile servisi gelmedi. Bunun gerekçesi olarak ise ihalenin yapılmadığı söyleniyor. Bu nedenle dolayı öğrencilerimiz Sarayönü'ne otostopla gidip geliyor. Bu mağduriyetin yetkililer tarafından bir an önce giderilmesini istiyoruz.''

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.