Okul Müdürlerini Görevden Alan Uygulamaya Suç Duyurusu

Okul Müdürlerini Görevden Alan Uygulamaya Suç Duyurusu

Türkiye Kamu Sendikası’na bağlı faaliyet gösteren Türk Eğitim Sendikası Antalya 1. Şube, Milli Eğitim tarafından yapılan yönetici değerlendirme sonucunda görevlerine son verilen okul müdürlerinin haklarını savunmak için Antalya Valiliği...

Türkiye Kamu Sendikası’na bağlı faaliyet gösteren Türk Eğitim Sendikası Antalya 1. Şube, Milli Eğitim tarafından yapılan yönetici değerlendirme sonucunda görevlerine son verilen okul müdürlerinin haklarını savunmak için Antalya Valiliği ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Valilik önünde toplanan sendika üyeleri, görevini kötüye kullandıklarını düşündükleri yetkililer hakkında şikayet dilekçesi verdi. Daha sonra Antalya Adliyesi’ne geçen grup burada bir basın açıklaması yaparak, şikayet dilekçelerini sundu. Yaşanan sürecin kanunlara aykırı olduğunu savunan Antalya 1. Şube Bünyemin Seçme, "Bu konuyla ilgili Antalya Valiliği’ne suç duyurusunda bulunduk. Hukuksuz değerlendirmeleri yapan ilçe müdürü ve şube müdürleri hakkında idari yönden soruşturulmak üzere suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Seçme bir sendikaya üye olan kişilerin kayırıldığını ifade ederek, şikâyetlerinin ölçüleri ve kıstasları doğru kullanmayan, tanımadıkları kişilere düşük puan verip ayrım yapan, sadece Eğitim Bir Sen üyelerini koruyan ve bu sendikaya üye olmayan okul müdürlerinin görevini sonlandıran ilgili şube ve ilçe müdürleri hakkında olduğunu söyledi. Konunun adli yönden soruşturulması amacıyla ayrıca Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduklarını belirten Seçme, "Şube müdürleri ve il milli eğitim müdürü hakkında görevi kötüye kullanmaktan, yasalara aykırı hareket etmekten ve adam kayırma durumlarından dolayı soruşturma açılması için hakkımızı arayacağız. Yöneticilerimizin bu şekilde elimine edilmesinden yöneticilerin görüşleri doğrultusunda yer almasından, adaletsiz bir şekilde değerlendirmesinden dönülmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Seçme açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: "Türkiye demokratik bir devlet herkesin fikirleri var. Herkes demokratik haklarını kullanmalı. Yöneticilik liyakat ve nitelik işidir. Nitelikli insanların kendi sendikalarına kendi görüşlerine uygun değil diye eleyenlerden adli yönden hesap sormak istiyoruz. Antalya’da 407 okul müdürü değerlendirilmiş olup bunların içinden Türk Eğitim Sendikası’na mensup 80 okul müdürü, düşük puan verilerek görevlerine son verilmiştir. Görevi sonlandırılan diğer okul müdürleriyle beraber 190 okul müdürünün görevi sonlandırılmıştır. Bu bir hukuksuzluktur."

Seçme, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günal’ın daha önce yaptığı açıklamalara dikkat çekerek, "Şehir eğitimde Türkiye ortalamasının çok üstünde olmasına rağmen en başarılı okul yöneticileri görevden alınıyor. Eğer bu müdürler başarısızsa daha önce neden görevden alınmadı? Biz bu konuda Milli Eğitim Müdürü’nün tutarsız davrandığını ve haksızlık yaptığını düşünüyoruz. Gün gelecek devran dönecek o milli eğitim müdürü de bunun hesabını verecek." dedi.

Seçme, hazırladığı şikayet dilekçesini alkışlar eşliğinde Cumhuriyet Başsavcısına götürdü. Sendika üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.