'Okul Müdürleri Sıfırlandı'

'Okul Müdürleri Sıfırlandı'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerinin görevden alınmalarına, Vezirköprü Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri Kaymakamlık önünde yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Ellerinde 'okul müdürleri sıfırlandı' yazan dövizlerle...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerinin görevden alınmalarına, Vezirköprü Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri Kaymakamlık önünde yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Ellerinde 'okul müdürleri sıfırlandı' yazan dövizlerle kaymakamlık önüne gelen üyeler, yapılan atamaları protesto etti.

Sendika adına açıklama yapan Necmi Çakmak, okul ve kurum yöneticilerinin performans değerlendirmesi için 40 puanı okul içi, 60 puanı da Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılan puanlamada, 75 puanı alabilen müdürlerin başarılı sayıldığını hatırlatıp, "Okul içi, öğretmen, öğrenci ve veliden 40 tam puan alan bir çok okul müdürü ise ilçe milli eğitim müdürlüklerinden 35 puan verilmeyerek başarısız sayılmışlardır” diye konuştu.

Yeni atanan milli eğitim müdürü ve iki şube müdürünün daha önce çalışmadıkları, belki adlarını bile bilmedikleri okul müdürlerine verdikleri puanları hangi kritere göre verdiğini merak ettiklerini vurgulayan Çakmak, “Müdür atamalarının sonuçlarına bakıldığında, malum sendikanın yapmış olduğu bir çalışma neticesinde puanlamalar yapılarak kendi sendikalarına üye olmayanların dışlandığı yeni bir kadrolaşma sisteminin oturtulmaya çalışıldığı bir dönemi yaşadığımız ortaya çıkmıştır.” dedi.

Günler öncesinden yüksek sesle vurguladıkları 'liyakat esas alınmalı' söylemine karşı, kulakların tıkandığını tecrübe, başarı ve liyakatın hiçe sayıldığını hatırlatan Çakmak, “Yıllarca görev yaptığı okullarda başarılı olmuş sınavla, hakkıyla bu ünvanı kazanmış ve bulunduğu çevrede itibar görmüş bu değerli insanlar görevden alınarak tasfiye edilmiştir. Yıllarca mazlum mağdur olduklarını belirterek siyaset yapanların, şimdi acımasızca yaptıkları bu uygulamalar zalimlik değildir de nedir.” diye sordu.

Başarısız sayılan okul müdürlerinin tek suçunun malum sendikaya üye olmamaları olduğunu vurgulayan Çakmak, meselenin hukuk önünde de takipçisi olacaklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.