Okul Kıyafetlerinde Kanserojen Madde Uyarısı

Okul Kıyafetlerinde Kanserojen Madde Uyarısı

Yeni eğitim döneminin başlamasına kısa bir süre kala uzmanlar, velilerin seçeceği okul kıyafeti konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar, velilerin teri çeken pamuklu kıyafetleri tercih etmelerini tavsiye etti. Okulların açılmasına sayılı...

Yeni eğitim döneminin başlamasına kısa bir süre kala uzmanlar, velilerin seçeceği okul kıyafeti konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar, velilerin teri çeken pamuklu kıyafetleri tercih etmelerini tavsiye etti.

Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler ve öğrenciler son hazırlıklarını yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrenci kılık ve kıyafetleri konusunda okullarda birlik ve beraberliğin sağlanabilmesi için yayınladığı genelgenin ardından kıyafetleri de veliler seçecek. 15 Eylül’de başlayacak eğitim yılında velilerin dikkat etmesi gereken en önemli konu ise sağlıklı ürünlerin tercih edilmesi, kanserojen maddesi içeren ürünlerden uzak durulması.

Okul kıyafeti üreten Feta Tekstil Şirket Yöneticisi Cemal Bulut, çocukların hastalıklardan korunması için teri çeken yün ve pamuk ağırlıklı giysilerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Polyester, naylon, akrilik gibi ipliklerle dokunmuş kumaşların, teri iyi çekmediği için gribal enfeksiyonlara zemin hazırlayacağını belirten Bulut, terleme halinde teri çekebilecek nitelikteki kumaşlardan üretilmiş kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.

Okul üniformalarının sadece renk ayırımlarıyla belirlenmemesi gerektiğini, kumaş niteliklerinin de göz önünde alınmasının faydalı olacağını ifade eden Bulut, "İnspire okul kıyafetleri markası olarak öğrenci sağlığı konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2010 yılında başlattığımız farklılık projesi ile müşterilerimizden tam not aldık. Ürünlerimizde kendine özgü renk, model ve kumaşlar kullanıyoruz. Stilistler tarafından çizilen farklı modellerle okullara özel kıyafet üreterek her okula ayrıcalıklı bir görünüm sunuyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.