Okul Duvarına Kur'an-ı Kerim Ayeti Ve Düşünürlerin Sözleri Yazılı Levha Asıldı

Okul Duvarına Kur'an-ı Kerim Ayeti Ve Düşünürlerin Sözleri Yazılı Levha Asıldı

Keçiören Tarhuncu Ahmet Paşa Ortaokulu girişi duvarlarına 'Yaratan Rabb'inin adıyla oku' ayetinin yanı sıra Bediüzzaman, Mevlana, Şeyh Edabali, Hacı Bektaş-i Veli gibi büyük düşünürlerin pirinç levhalar üzerine yazılı sözleri asıldı....

Keçiören Tarhuncu Ahmet Paşa Ortaokulu girişi duvarlarına 'Yaratan Rabb'inin adıyla oku' ayetinin yanı sıra Bediüzzaman, Mevlana, Şeyh Edabali, Hacı Bektaş-i Veli gibi büyük düşünürlerin pirinç levhalar üzerine yazılı sözleri asıldı. Devlet okuluna sözlerin asılması için Öğretmenler Günü'nde düzenlenen törende ilçe müftüsü, Alevi dedesi, caferi imamı da hazır bulundu.

Ortaokul girişi ile bazı duvarlara asılan levhaların üzerinde 'Yaratan Rabb'inin adıyla oku' ayetinin yanı sıra Bediüzzaman’ın 'Güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır', Şeyh Edebali’nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın', Hz. Mevlana’nın 'Ya olduğun gibi görün ya göründüğü gibi ol' sözleri yer aldı.

Levha açılışı töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmaları ile başladı. Semazenler, Mehter Marşı ve koro ile öğrencilerin renk kattığı programda pirinç levhaların açılışı gerçekleştirildi.

'BİRLİK VE BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİMİZİN PERÇİNLENDİĞİ YER OKULDUR'

Keçiören Tarhuncu Ahmet Paşa Ortaokulu Müdürü Mustafa Caymaz açıklamasında, "İnsanlar arasında bir ayrım yok. Gidin bir apartman dairesine, bütün dairelerde oturanlar farklı farklıdır. Kimi Çerkez'dir, kimi Alevi'dir, kimi Zaza'dır. Ama birlik beraberlik ve kardeşlerimizin perçinlendiği yer okuldur. Biz okulda herkesin sözlerine okulda açık olduğuna inandığımız için bunu yaptık. Aynı zaman da okullar bir topraktır, çocuklar tohumdur, öğretmenler ise bahçıvandır." dedi.

Caymaz, okul duvarlarına asılan ‘sözlerin’ öğrenci velilerince olumlu karşılandığını belirterek, "Hz. Peygamber (sas)'i ayı iki eşit parçaya böldüğünde dahi görmeyen insanlar vardı. İnsanlar görmek istemedi mi görmezler. Alevi dedesi, Caferilerin imamı, müftü herkes buradaydı. Birlik içerisinde aşure yedik. 2 bin öğrenciye yakın aşure dağıttık." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.