Okul Çıkışı Alkol Alıp Taşkınlık Yapan Liseliler Kendilerini Uyaranı Bıçakladı

Okul Çıkışı Alkol Alıp Taşkınlık Yapan Liseliler Kendilerini Uyaranı Bıçakladı

Alkol alışkanlığının öğrencilere kadar indiğini gösteren bir olay Eskişehir’de yaşandı. Şehir merkezindeki eğitim gördükleri okuldan çıktıktan sonra alkol alıp, bağırırken kendilerini uyaran kişilerle kavga edip, bir kişiyi ağır...

Alkol alışkanlığının öğrencilere kadar indiğini gösteren bir olay Eskişehir’de yaşandı. Şehir merkezindeki eğitim gördükleri okuldan çıktıktan sonra alkol alıp, bağırırken kendilerini uyaran kişilerle kavga edip, bir kişiyi ağır yaralayan 16 ve 17 yaşındaki iki öğrenci tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, 16 yaşındaki A.C., 17 yaşındaki A.E. eğitim gördükleri Açık Öğretim Lisesinden çıktından sonra yanlarındaki iki arkadaşlarıyla birlikte dışarıda alkol aldı. Kendi aralarında yüksek sesle konuşan alkollü gençlere kentteki bir derneğin önünden geçerken iddiaya göre buradaki bazı kişiler, ‘niye bağırıyorsunuz’ diyerek uyarıp tepki gösterdi. Alkollü gençler de, uyarıya karşılık verince aralarında önce küfürleşme yaşandı ardından aralarında arbede yaşandı. Akabinde arbede kavgaya dönüştü ve olay dernekte devam etti. Kavgada alkollü gençler kendilerini uyaran kişilere bıçak çekti. Olayda M.E. bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan M.E.’nin adli muayene raporuyla hayati tehlikesinin olduğu belirlendi.

Çağrılan polis tarafından gözaltına alınan alkollü gençler, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. İki genç, savcılık ifadesi sonrası tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. A.C. mahkemede verdiği ifadesinde, olay akşamı A.E, A. isimli ve diğer bir arkadaşıyla okuldan çıktıktan sonra dışarıda alkol aldıklarını, kendi aralarında eğlenerek yüksek sesle konuştuklarını anlattı. Bir derneğin önünden geçerken kendilerine ‘niye bağırıyorsunuz’ diyerek küfür edildiğini savunan A.C., sonra şahıslara kendilerinin de küfürle karşılık verdiğini belirterek, “Sonra arbede oldu. Derneğe girdik. Burada darp edildik. Kolum ve boynumdan yaralandım. Çok alkollü olduğum için ayrıntıları hatırlamıyorum. Arkadaşımın doğum günü olduğu için alkol almıştık. Karşı tarafta alkollüydü.” diye konuştu.

Diğer şüpheli A.E.’de E. ve A.C. isimli arkadaşı şakalaşıp konuşarak bir derneğin önünden yaya olarak geçtiklerini bu esnada orada oturan kişilerin kendilerini küfür ettiğini, ’saatin kaç olduğunu biliyor musunuz?’ dediklerini, bunun üzerine şahıslara küfür ettiklerini kaydetti. Sonra sandalyelerle içeriden kendilerine saldırıldığını ileri süren A.E., “Bizde kendimizi korumak için bıçak çektik. Geceleyin okuldan çıktığımız için yanımızda korumak için bıçak taşıyoruz.” ifadesini kullandı.

Şüpheli avukatı, müvekkillerinin yaşının küçük olduğunu, suç vasfının lehe dönüşme ihtimali olduğunu, kasıtlı bir olay olmadığı için tutuksuz yargılanmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, olayda mağdur olan E.A.’nın hayati tehlikesinin olduğuna dair genel adli muayene raporunu dikkate alarak gençlerin üzerine atılı yaralama suçu nedeniyle tutuklanmalarına karar verdi. Ayrıca mahkeme, soruşturma evrakının Cumhuriyet başsavcılığına iadesine ve tutuklanan çocukların kararı bir hafta içerisinde üst mahkemeye itiraz etme hakları olduğuna karar verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.