Okçuluk okullara iniyor

Okçuluk okullara iniyor

Türkiye Okçuluk Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğiyle yaparak bu branşla ilgili her ilde sağlam bir altyapı oluşturmak için harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuya ilişkin talimatının ardından okullarda çalışma başlatan federasyon, istekli olan öğrencileri deneme antrenmanlarına alarak, okçulukla ilgili yetenekleri olup olmadığını tespit ediyor. Okçuluk Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açıklamada, antrenmanlara davet edilenlerin boy ve kilo durumunun kendileri için çok önemli olmadığını belirterek, ilk kez bu sporla ilgilenenlerin yeteneklerine baktıklarını söyledi. Türkiye’nin okçuluk branşında küçümsenmeyecek başarılara imza attığına değinen Topaloğlu, geçen yıl dünya şampiyonasında bir sporcularının gümüş madalya kazandığını, büyük erkekler milli takımının Avrupa üçüncüsü olduğunu, ayrıca salon dünya şampiyonasında erkek takımının dördüncü sırada yer aldığını anlatarak, bunların Türk okçuluğu için önemli göstergeler olduğunu vurguladı.

Topaloğlu, ileriye umutla baktıklarını, ancak bununla yetinmediklerini ifade ederek, “Milli takımın başına Koreli Kim Jeong Ho’yu getirerek yeniden bir yapılanma içine girdik. Çünkü Kore, dünya okçuluğunun lider ülkelerinden biri. Avrupa’da önemli başarılara imza atan İtalya ve İngiltere’nin başında bile Koreli antrenörler var” dedi. Altyapıya ilişkin çalışmalarının da büyük bir hızla devam ettiğini, bu çerçevede okullara indiklerini dile getiren Topaloğlu, şöyle devam etti: “Okullarda gerekli araştırmayı yaparak, okçuluğu daha da ileri bir seviyeye getireceğiz. Bunları Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile ortak bir program dahilinde yürütüyoruz. İllerdeki antrenörlerimiz okullardan sporcu alıyorlar. Bu uygulama oldukça başarılı oluyor. Gelen yeni sporcuların yeteneklerine, duruşlarına bakıyoruz.”
Abdullah Topaloğlu, tüm bu çalışmaları 2012 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacak olan Yaz Olimpiyat Oyunları’nı hedefleyerek yaptıklarını belirterek, Temmuz ayında yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası’nda başarılı olmayı hedeflediklerine dikkat çekti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.