Oka Genç İstihdamını Artırıyor

Oka Genç İstihdamını Artırıyor
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), “TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi”ni 1 Mart itibariyle uygulamaya başladı.OKA tarafından, Çalışma ve Sosyal Güv...

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), “TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi”ni 1 Mart itibariyle uygulamaya başladı.

OKA tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi (PYE 2) hibe programı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (IPA 4.Bileşeni) kapsamında başvurusu yapılan ve toplam bütçesi 386 bin 263 AVRO olan “TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi” 1 Mart 2016 tarihi itibariyle ajans tarafından uygulanmaya başlandı. OKA’nın başvuru sahibi, Samsun OSB, Merzifon OSB ve Çorum OSB’nin proje ortağı olduğu proje ile genç istihdamını destekleyerek ve gençlerin işsizlik oranını düşürerek daha çok gencin istihdam edilmesi ve istihdamda tutulmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, “Proje ile TR83 Bölgesi’nde endüstriyel tasarım alanında 15-29 yaş arası en az meslek lisesi mezunu 60 gence Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde öne çıkan sektörlere yönelik endüstriyel tasarım alanında mesleki eğitim verilecektir. Dört ilde OSB’ler bünyesinde kurulacak olan endüstriyel tasarım ofisleri ile endüstriyel tasarım konusunda eğitim almış ve bu alanda çalışmak isteyen gençler ile endüstriyel tasarım alanında personel ihtiyacı duyan sektör aktörlerinin bir araya getirilerek sürdürülebilir işbirlikleri kurulması; tasarım yarışmaları, fuar katılımları ve bilgilendirme faaliyetleri yoluyla bölge ölçeğinde endüstriyel tasarım alt yapısının güçlendirilerek farkındalık artışının sağlanması hedeflenmektedir. Proje dahilinde hazırlanacak olan TR83 Bölgesi’nde Bulunan İşletmelerin Tasarım Algısı, Tasarım İş Piyasası Rakamları ve İstihdam Durumu Araştırması ile dört ildeki mevcut durum analiz edilerek geleceğe yönelik planlamalar yapılacaktır. Her bir ilde 11 hafta sürecek olan eğitimlerde, eğitime katılacak olan 60 kursiyere endüstriyel tasarım alanında 240 saat teorik ve 60 saat pratik olmak üzere toplam 300 saatlik mesleki eğitim ve akabinde toplam 30 saatlik tasarım hukuku, iş görüşmelerine hazırlık ve iletişim becerileri eğitimleri verilecektir. Eğitimler boyunca her bir katılımcıya günlük 10 Avro ücret verilecek ve ferdi kaza sigortası yapılacaktır. Eğitimlerin sonunda, proje ekibi, proje lideri, proje ortakları, iştirakçiler ve eğitime katılan genç kursiyerlerimizden oluşan 20 kişilik bir ekip 2016 yılında Design Turkey programı kapsamındaki sergiyi gezmek amacıyla İstanbul’a 2 günlük seyahat gerçekleştirecektir. Proje lideri, ortakları, iştirakçiler ve 2. faaliyet kapsamında yapılan yarışmada tasarımları birinci olan 4 kursiyerden oluşan 14 kişilik bir başka ekip ise 4 gün süreyle Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de Helsinki Design Week 2016 etkinliği, müze, tasarımda ön plana çıkmış firmaları ve üniversiteleri ziyaret edecektir” dedi.

Proje ile ilgili detaylı bilgi ve eğitim katılım formuna projenin "web sitesi http://www. oka.org.tr/genctasarim" adresinden, güncel haber ve duyurulara projenin facebook ve twitter adreslerinden ulaşılabilir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.