Öğretmenlere Fatih Projesi anlatıldı

Öğretmenlere Fatih Projesi anlatıldı

Fırsatları Artırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih Projesi) Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesinde öğretmenlere tanıtıldı

Fırsatları Artırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih Projesi) Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi’nde öğretmenlere tanıtıldı. Konya’da şimdilik Selçuklu Atatürk Lisesi, Selçuklu Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi, Meram Anadolu Lisesi ve Akşehir Fen Lisesi’nde uygulanan projenin ayrıntılarını, amacını ve hedefini öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan anlattı.

Okul bilgisayar ve teknoloji sınıfında yapılan etkinlikte konuşan Şerafettin Turan, Fatih Projesi’nin amacının Türkiye’de 40 bin okuldaki 620 bin derslikte bilgisayar teknolojisi ekipmanları ve etkileşimli tahtalarla donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenler için fırsatları artırmak ve bilişim teknolojilerini eğitime entegre etmek olduğunu söyledi. Fatih Projesi’nin beş bileşeni olduğunu dile getiren Turan, “Donanım ve yazılım altyapısı, e-içeriğin geliştirilmesi ve sağlanması, derslerde bilgisayar teknolojisinin kullanımı için öğretmenlere hizmet içi eğitim verilmesi, öğretim programlarında etkin bilgisayar teknolojisinin kullanımı ve bilgisayar teknolojisinin bilinçli, güvenli, yönetilebilir ve ölçülebilir kullanımının sağlanması olduğunu belirtti. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okullarda bütün dersliklere etkileşimli tahta kurulacağını söyleyen Şerafettin Turan, “Her dersliğe geniş bant internet erişimi sağlanacaktır. Ayrıca her okula bir adet çok amaçlı fotokopi makinesinin alınması hedeflenmektedir. Öğretmenlerin derslerinde kullanacağı e-içerikler sağlanacaktır. Öğretim programları okullarımızın dersliklerine sağlanan donanım altyapısının ve eğitsel e-içeriğin etkin kullanımını içerecek hale getirilecektir. Bu amaçla öğretmen kılavuz kitapları güncellenecektir. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan tüm öğretmenlerin, sınıflara sağlanan donanım alt yapısını, eğitsel e-içeriği ve bilgisayar teknolojisine uyumlu hale getirilen öğretim programlarıyla birlikte etkin biçimde kullanma becerilerini geliştirmeleri için hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılımları sağlanacaktır. Eğitim-öğretim süreçlerinde bilgisayar teknolojisi araçlarıyla birlikte internetin de bilinçli ve güvenli kullanımını sağlamak için okulları güvenli ve izlenebilir internet altyapısı kurulacaktır” ifadelerini kullandı.

Şerafettin Turan ayrıca haziran ve temmuz aylarında 105 ortaöğretim okulunda etkileşimli tahta montajlarının gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.