Öğretmenler yardım için seferber

Öğretmenler yardım için seferber

Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği (GAYE DER) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, dernek olarak kuruldukları 2005 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı

Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği (GAYE DER) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, dernek olarak kuruldukları 2005 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. “2005 yılında bir avuç gönüllü öğretmenin bir araya gelmesiyle kurulan derneğimiz, kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetlerle binlerce çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunmaktadır” diyen Şahin, “Eğitimde fırsat eşitliğini yakalayamamış çocukların daha iyi bir eğitim olanağına kavuşmaları amacıyla gayret sarf eden eğitim gönüllülerimiz, derneğimize gelen 7-16 yaş grubundaki çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktadır. Misyonumuz çocuklarımızın; Cumhuriyetin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak okul dışı eğitim programları oluşturmak ve uygulamaktır. Gayemiz ise insanın özünde yer alan güzelliklerin ortaya çıkmasında rol alabilmek, nesillerin yetişmesi kendisine emanet edilen öğretmenlerin bu uğurda muvaffak olmaları için maddi manevi her türlü desteği sağlamaktır. Kurulduğumuz günden bu yana yaptığımız faaliyetler ise şöyle özetlenebilir. Eğitimde dünya birikimlerinden faydalanmak amacıyla öğretmenlerimizle gruplar halinde İspanya, Romanya, Makedonya, Azerbaycan, Gürcistan ve daha birçok ülkeye eğitim gezisi yapılmış, bu ülkelerin eğitim sistemleriyle alakalı sivil toplum kuruluşlarıyla görüş alışverişinde bulunulmuştur. Edinilen tecrübeler faaliyetlerimize aktarılmıştır” dedi.

DERSHANEYE GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERE YARDIM ETTİK

Yaptıkları çalışmalarla maddi imkansızlık nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencileri belirlediklerini belirten Şahin, “Mevlana diyarı Konya’mızda 5 yıl önce yapmış olduğumuz saha çalışmasıyla dershanelere gitme imkânı bulamayan yavrularımızın ciddi bir sayıda olduğunu tespit ettik. Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezleriyle yaptığımız görüş alışverişiyle bu öğrencilere gönüllü öğretmenlerimizin çalışmaları ve bu kurumlarında desteğiyle Konya genelinde ücretsiz kurslar açmaya karar verdik. 5 yıldır düzenli olarak devam eden ücretsiz kurslarımızda yüzlerce öğrenciyi ve ailesine ulaşma imkânı bulduk. Geçtiğimiz yıl Konya Milli Eğitim Müdürlüğü Meram ve Karatay Halk Eğitim Merkezi’nin de desteğiyle düzenlediğimiz ücretsiz lise ve ilköğretim kurslarında yüzde 87,4 sınavla yerleştirme başarısına ulaştık. Bu yılda devam ettiğimiz kuşlarda bu başarıyı yüzde yüze ulaştırmak en büyük hedefimizdir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.