Öğretmenler Günü'nde Öğretmenlerden Kadrolaşma Protestosu

Öğretmenler Günü'nde Öğretmenlerden Kadrolaşma Protestosu

Türkiye geneli müdür atamalarında yaşanan protestolar Öğretmenler Günü kutlamalarına da yansıdı. Özellikle son dönemde müdür atamalarında yaşanan kadrolaşma ve skandallar diğer sendika üyesi öğretmenlerin tepkilerine yolaçtı.Bursa’da...

Türkiye geneli müdür atamalarında yaşanan protestolar Öğretmenler Günü kutlamalarına da yansıdı. Özellikle son dönemde müdür atamalarında yaşanan kadrolaşma ve skandallar diğer sendika üyesi öğretmenlerin tepkilerine yolaçtı.

Bursa’da düzenlenen 24 Kasım öğretmenler günü kutlamalarında kadrolaşma protestosu yaşandı. Heykel’deki Atatürk anıtına çelenk koyulması ardından kutlamalar Tayyare Kültür Merkezi'nde devam etti. Öğretmen konulu resim sergisinin gezilmesinin ardından salonda devam eden kutlamalar, günün anlam ve önemine dair konuşmalarla devam etti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NDE ÖĞRETMENLERİN KADROLAŞMA TEPKİSİ

Öğrencilerin sunduğu kısa süreli konserin ardından Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, konuşmak için kürsüye geldi. Bu sırada öğretmenler alkışlarla birlikte protestoya başladı. Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu başta olmak üzere, yine aynı sendikadan Kazım Sarnık, Eğitim-Sen Başkanı Güney Özkılıç ve Eğitim İş Sendikası Başkanı Özkan Rona, salonda protesto gösterisi yaparak, Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın konuşmasını engellemeye çalıştı. Bu sırada salonda bulunan diğer öğretmen ve öğrenciler de alkış ve ıslıklarla sendika başkanlarına destek verdi.

Veli Sarıkaya’nın istifa etmesini isteyen sendika başkanları ve öğretmenler, salonda büyük bir protesto gösterisi başlattı. Veli Sarıkaya’nın kadrolaşmadan dolayı kendilerinden özür dilemesin isteyen öğretmenler salondan çıkarılmak istendi. “Siz bizim milli eğitim müdürümüz değilsiniz” diyen öğretmenler, kendisini dinlemek istemediklerini belirtti. Veli Sarıkaya’nın kendilerine özür borçlu olduğunu belirten öğretmenler solandan çıkarılmak istenince, polis ile öğretmenler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Salon dışına çıkan sendika başkanları ve öğretmenler burada basın açıklaması yaptı. Salon bitişiğinde basın açıklamasına izin vermek istemeyen polislerle öğretmenler arasında burada da yine kısa süreli tartışma yaşandı.

BASIN AÇIKLAMASI

Bütün itiş kakışlara rağmen sendika başkanları salon bitişiğindeki koridorda basın açıklaması yapmayı başardı. “Hamasi nutuklar değil, yaşadığımız sorunlara kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz” başlıklı basın açıklamasında, öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına, yoksulluğa terk edilmesine, rotasyona, eğitim yöneticilerinin kıyımına, siyasi kadrolaşmaya ve Bursa’da 20 bine yakın eğitimciyi temsil eden sendikaların yok sayıldığını belirtti.

Burada açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’da 600 idarecinin kellesinin koparıldığını belirterek, “Bursa'da, tarihinin en büyük yandaş kadrolaşması gerçekleşmektedir. Bursa’da öğretmenler zenciler ve beyazlar olarak ikiye ayrılmıştır. Bursa’da yapılan bu kadar hukuksuzluğa ve yandaş kayırmasına, milli eğitimin bizim basın açıklamasına kapatılmasına rağmen gelip burada milli eğitim müdürü öğretmenlerden özür dilemeden günümüzü kutlayamaz, onu protesto ediyoruz.” dedi.

Eğitim-Sen Başkanı Güney Özkılıç ise öğretmenlerin hamasi nutuklara karnının tok olduğunu ve Veli Sarıkaya’nın yolsuzluklarla dolu bir dosyası bulunduğunum savunarak, “Şimdi burada kalkacak ‘iyi öğretmen şöyle olmalıdır.’ ‘Öğretmenlik mesleği şöyledir’ diyecek. Peki şu mahkeme kararlarını nereye koyacağız. Milli eğitim müdürümüz bu programdan önce öğretmen sendikalarını toplayıp konuşabilirdi. Sayın Valimizden randevu istiyoruz. Adı Recep Tayyip Erdoğan olan İnegöl’deki yeni doğmuş bir çocuğa altın takmak için bir saatini ayırıyor. Bu kentte 16 bin öğretmeni temsil eden sendika başkanlarına bir randevu saati ayırmıyor.” şeklinde tepki gösterdi.

Eğitim İş Sendikası Başkanı Özkan Rona da öğretmelerin resmi meşru temsilcileri olarak, “Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız diyen iradenin temsili, yetkisi ile atananlar, öğretmenlerin iradesinin, öğretmenlerin sandığından çıkan iradeye, yöneticilerine ve sendika temsilcilerine saygısızlık ettikleri sürece onların ne mesajlarını kabul edeceğiz ne de salonlarda bu hamasi nutukları atmalarına müsaade edeceğiz.” diye tepki gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.