Öğretmenler görev yaptıkları köylerde mahsur kaldı

Öğretmenler görev yaptıkları köylerde mahsur kaldı

Kulu ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 2 belde ve 11 köy yolu ulaşıma kapandı. Öğretmenler, görev yaptıkları köylerde mahsur kaldı.

Konya'nın Kulu ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 2 belde ve 11 köy yolu ulaşıma kapandı. Öğretmenler, görev yaptıkları köylerde mahsur kaldı.
Dün gece başlayan ve sabah saatlerinde tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle Ankara-Konya yolunda buzlanmalar meydana geldi. Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, ilçeye bağlı Karacadağ ve Kozanlı beldeleri ile Dipdede, Yaraşlı, Arşıncı, Boğazören, Ağılbaşı, Burunağıl, Hisar, Canımana, Karacadere, Tavlıören, Altılar köyleri ile ulaşımın kesildiğini belirterek, "Kapalı ve ulaşım sorunu olan bu beldeler ve köy yollarında yol açma çalışmalarına devam ediliyor" dedi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünlü de, yolları kapanan Dipdede, Yaraşlı, Canımana ve Karacadere köylerindeki ilköğretim okullarında görev yapan ve servisle ilçeye dönen öğretmenlerin de dönüş yapamayarak mahsur kaldıklarını belirterek, köy halkı tarafından misafir edileceklerini söyledi.
Öte yandan, Kulu Konya Karayolu'nun 1. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, K.E.G. (77) idaresindeki 06 YE 985 plakalı otomobil, kar ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak taklalar atıp refüjde durdu. Kazada yaralanan sürücü K.E.G., kaldırıldığı Kulu Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Konya'ya sevk edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.