Öğretmene karşı şiddete önlem alınmalı

Öğretmene karşı şiddete önlem alınmalı

Türkiye Kamu Sene bağlı Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim- Sen) üyeleri öğretmenlere yapılan saldırıları kınamak için Konya Öğretmen Evi önünde bir a

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim- Sen) üyeleri öğretmenlere yapılan saldırıları kınamak için Konya Öğretmen Evi önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenlediler. Açıklamayı yapan Türk Eğitim-Sen Konya 2’nolu Şube Başkanı Sadi Eriş, öğretmenlerin can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyleyerek, “Öğretmenlerimize yönelik saldırılar son günlerde hız kazanmıştır. Hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili haberler basına yansımaktadır. Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak, görevlerini yapmaktadırlar. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir” dedi. Yetkililerin öğretmenlere yapılan şiddete sessiz kaldıklarını söyleyen Sadi Eriş, “Öğrenci ve velilerin öğretmenlere uyguladığı şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın üç maymunu oynaması biz eğitimcilerde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den öğretmenlere sahip çıkmasını ve öğretmenlere yönelik şiddete karşı önlem almasını bekliyor. Şu anda karşımızda öğretmenlere yapılan şiddete karşı kılını bile kıpırdatmayan bir Milli Eğitim Bakanı bulunmaktadır. Bu durum eğitim camiası için büyük bir felakettir” diye konuştu. ‘Okullarda çeteleşme var’ diyen Eriş şunları söyledi: “Öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisi çok azalmıştır. Öğretmenler okulda neredeyse etkisiz ve yetkisiz hale getirilmiştir. Okullarda disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Milli Eğitim Bakanlığı ödenek ayırmadığından okullarda alınan güvenlik önlemleri yetersizdir. Okullarımızın büyük bölümünde hiçbir güvenlik önlemi yoktur. Okullarda rehberlik hizmetleri yetersizdir. Rehber öğretmeni bulunan okul sayısı çok az. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler, dizi ve filmler de öğrencileri şiddete yöneltmektedir. Okullarda çeteleşme var. Güç kullanmaya eğilimli gruplaşmalar ile tehdit boyutunda gruplaşmaları itibar ve ayrıcalık kazanmak olarak gören bazı öğrenciler, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamaktadır.”

Milli Eğitim Bakanı’na da seslenen Eriş, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını sahiplenen, onları koruyup kollayan bir bakanlık haline gelmelidir” diye konuştu. Eriş konuşmasının sonunda 5 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’da Atatürk Anadolu Lisesi önünde miting yapacaklarını ve tüm halkı bu mitinge beklediklerini söyledi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.