Öğretmen kadar faydalı değil

Öğretmen kadar faydalı değil

Özel Gençlik İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen 1. ELT seminerinde İngilizce öğretmenlerine kendilerini geliştirmek için seminer verildi

Özel Gençlik İlköğretim Okulu ile Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun, çeşitli okullarda bulunan İngilizce öğretmenleri, Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu öğrencilerine ve Konya Üniversitesi İngilizce öğretmenliği son sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği 1. ELT ‘Bridging Minds’ semineri Özel Gençlik İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Özel Gençlik İlköğretim Okulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, bu projenin herkes için çok faydalı olacağını düşündüğünü belirterek, “Eğitim öğretim planlamalarının yeniden yapıldığı bu günlerde, İngilizce öğretiminde yeni köprüler kuracağımızı ümit ediyoruz. Bu yılki seminer konusunda ilk adımı attık. İnşallah bu seminer tüm arkadaşlarımıza faydalı olacak. Herkesin kendisini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca geleneksel hale getireceğimiz ELT seminerlerinin önümüzdeki yıl yapılacak seminer hazırlıklarına da şimdiden başladık” dedi. Eğitimin değiştiğini vurgulayan Çakır, “Fatih Projesine bağlı olarak, bilgi anlayışında, okulların rolünde, okuldaki öğretmenin rolünde, öğrenci profilinde, velinin rollerinde, öğretim stajyerliklerinde değişiklikler meydana geldi” diye konuştu.

TEKNOLOJİDEN HERKES FAYDALANAMIYOR

Her eğitim kurumunun bilgisayar destekli olmaya başladığını ama bilgisayarların öğretmenler kadar etkili olamayacağını söyleyen Çakır, “Eğitim giderek teknolojiye daha çok bağlanıyor. Üniversiteler başta olmak üzere, pek çok eğitim kurumu az ya da çok bilgisayardan, internetten, değişik yazılımlardan hatta İpad gibi cihazlardan faydalanmaya başladı. Türkiye genelinde ise bu teknolojiden geniş kitlelerin faydalandığını söyleyemiyoruz. Bilgisayar, internet, öğrenci ve öğretmenlerin hayatını kolaylaştıran pek çok yeni yazılım, eğitim sistemimizin yavaş da olsa birer parçası haline geliyor. Eğitimde kullanılan teknolojiler, eğitimde kaliteyi artırsa da, hiçbir zaman içerikten ve eğitmenlerden daha önemli olamayacağı bilinmektedir” diyerek öğretmenlerin eğitimdeki önemine dikkat çekti.

TİCARETİ İNGİLİZCE İLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yasin Aslan da İngilizcenin toplumlar arası ortak dil olduğuna dikkat çekerek, “Bizler farklı milletlerden insanlarla anlaşmak, onlarla ticaret yapmak, baş döndürücü bir hızla gelişen dünyada neler olup bittiğini anlamak zorundayız. Ayrıca teknolojik gelişmelerden de haberdar olmak için başka dilleri öğrenmeye ihtiyaç duymaktayız. Son yarım yüzyılda İngilizce bu dillerin arasında ön plana çıkmış ve kürselleşen dünyada uluslar için bir ortak dil olmuştur” dedi. Düzenlenen seminer ile okutmanların kendilerini geliştireceğini söyleyen Aslan, “Biz dil eğitiminde üniversite ayağıyız. Bu eğitimin ortaöğretim ayağını yürüten de Özel Gençlik İlköğretim okuludur. Buruda şehir işbirliğinin sağlanması bağlamında bir araya geldik. Bu tür etkinlikler, dil eğitimi ili ilgili yerel, ulusal ve uluslar arası ölçekteki gelişmeleri ve yenilikleri farklı kurumlarda doğrudan uygulayan İngilizce öğretmenleri ve okutmanlarının mesleki anlamda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacaktır” diyerek seminerin önemine dikkat çekti. Daha sonra İngilizce olarak yapılan seminere geçildi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.