Öğrencilerin Maketlerini Yaptığı Eserler Gerçeğini Aratmadı

Öğrencilerin Maketlerini Yaptığı Eserler Gerçeğini Aratmadı

Hatay'ın Erzin ilçesinde öğrencilerin maketlerini yaptığı eserler gerçeğini aratmadı. Atatürk Ortaokulu öğrencileri yeteneklerini de kullanarak ''Yapboz'' adı verilen maketlerden yaptığı Mescidi Haram, Ayasofya Cami, Bursa Ulu Cami, Galata...

Hatay'ın Erzin ilçesinde öğrencilerin maketlerini yaptığı eserler gerçeğini aratmadı. Atatürk Ortaokulu öğrencileri yeteneklerini de kullanarak ''Yapboz'' adı verilen maketlerden yaptığı Mescidi Haram, Ayasofya Cami, Bursa Ulu Cami, Galata Kulesi, Beyaz Saray gibi eserler büyük ilgi gördü.

    Atatürk Ortaokulu öğrencileri Türkçe öğretmenleri Ayşegül Özaydın'ın da desteği ile 'Yapboz' kullanarak maket sergisi hazırladı. Yapboz maketler için okulda sergi düzenlendi.

    Açılışa Kaymakam İskender Yönden,Mili Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, okul müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrencilerin yeteneklerini de kullanarak maketlerden yaptığı Mescidi Haram, Ayasofya Cami, Bursa Ulu Cami, Galata Kulesi, Beyaz Saray, Eyfel Kulesi ve İkiz Kuleler gibi eserler büyük ilgi gördü. Kaymakam İskender Yönden maketleri dikkatle incelerken öğrencileri takdir etti.

    Beceri oyunlarının çocuklarda dikkati ve yeteneği geliştirdiğini söyleyen Türkçe öğretmeni Ayşegül Özaydın ''Yapbozlar, aynı zamanda bir hobi olarak vakti değerlendirmek için oynanabilir. Çağımızın hastalıklarından biri olan dikkat eksikliğinin giderilmesinde de çok etkilidir. Sabretmeye, sonuca odaklanmayı, süreci keyifli hale getirmeyi, dikkat ve konsantrasyonu oyun oynayarak güçlendirir.'' ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.