Öğrencilere yaz tatilinde kitap okuyun çağrısı

Öğrencilere yaz tatilinde kitap okuyun çağrısı

Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, okulların kapanmasının ardından yaz tatiline giren öğrencilere kitap okuyun çağrısında bulundu

Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, okulların kapanmasının ardından yaz tatiline giren öğrencilere kitap okuyun çağrısında bulundu.
Öğrenciler için yoğun geçen bir ders yılının sona erdiğini dile getiren Hasan Coşar, “Sabahın erken saatinde yollara düşen öğrenciler, okullarında başarılı olabilmek için büyük gayretler gösterdiler. Önlerinde yaklaşık üç ay sürecek bir tatil var. Elbette ki herkes bu tatilde ne yapacağını kendi şartlarına göre planlamıştır. En önemlisi ise bu kadar yorulan öğrencilerin dinlenmeyi hak etmeleridir. Ama bu dinlenmeleri okumayı yazmayı unutacak kadar boşa geçen zamanlarının olmaması gerekmektedir. Öğrenciler ve ebeveynler şunu unutmamalı ki yaz tatili miskin miskin geçirilmesi gereken zaman dilimi değildir. Aksine bu kadar rahat bir ortamda, stresten uzak bir ortamda kitap okumanın önemi büyüktür. Çünkü bu rahat zamanlarında okudukları kitaplar onların kültürünü, bilgisini geliştirecek ve önümüzdeki yılda okul başarılarının yükselmesine katkıda bulunacaktır. Kitapla tanışmayan öğrenciler bu tatili bir fırsat bilip kitapla tanışmalılar. Çocuklarını kitapla tanıştırmayan ebeveynler bu tatili fırsat bilip çocuklarını kitapla tanıştırmalılar; kendileri de kitapla tanışmalılar. Ebeveynler ve öğrenciler, kitapla geçirilen bir tatilin diğer tatilden ne kadar da farklı ve üstün olduğunu okullar açıldığında, çok daha rahat görecekler ve bir ömür boyu bunun meyvesini toplayacaklardır” şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.