Öğrencilere sınav öncesi motivasyon eğitimi

Öğrencilere sınav öncesi motivasyon eğitimi

Özel Enderun Liseleri SBS öğrencilerine yönelik rehberlik semineri düzenledi

Özel Enderun Liseleri SBS öğrencilerine yönelik rehberlik semineri düzenledi. Gençlik Dershaneleri SBS hazırlık öğrenci ve velilerine yönelik motivasyon semineri düzenleyerek sınava bir hafta kala neler yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirme yaptı.

Okul Müdürü İlhan Yılmaz, ‘Kaliteli Okul’ kapsamında Türkiye genelinde dereceye giren Özel Enderun Liselerinin eğitime verdiği hizmetlerden bahsederek okul hakkında kısa bilgiler verdi. Eğitim-öğretim sürecinde öğrenciye yönelik yapılan çalışmaları ve Enderun Liseleri’ni tercih edecek öğrencilerin nasıl bir eğitim alacakları ile ilgili bilgiler verdikten sonra sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Yılmaz, tüm öğrencilere birebir rehberlik hizmetinin sunulduğunu aktardı. Program tüm öğrenci ve veliler tarafından ilgiyle izlenen Özel Enderun Liseleri’nin tanıtım videosuyla devam etti.

Özel Enderun Liseleri Rehber Öğretmeni Derviş Tonbak, SBS’ye bir hafta kala öğrenci ve velilere önerilerde bulundu. Her şeyden önce öğrencinin olumlu düşüncelere sahip olması gerektiğini, olumlu düşüncenin öğrencinin korkusunu azaltıp başarıyı artırdığını söyledi. Korkunun davranışların kontrolünü kaybettirdiğini, kontrolü kaybedilen davranışlarda da hata oranının yüksek olduğunu aktaran Tonbak, “Ayrıca sınavın kişilik ve zekâlarının bir ölçütü değil sadece ders başarıları ve bilgi birikimlerini ölçmeye yöneliktir. Bu sınavda geçmişteki başarısızlıklarını bir kenara bırakarak, ‘Daha önce başardığım bir şeyler var bu sınavı da başarabilirim’ denmesi gerekiyor. Bu duyguyu yaşayan öğrenci olumlu motive olacaktır” dedi. Ayrıca son dönemde öğrencileri bilgi kıskançlığı sendromu (bildiklerini unuttuğunu sanmak) yaşabileceğini bu durumun sanal bir kaygı olduğunu da dile getiren Tonbak, bu durumu yaşayan öğrencinin bilgi turlama tekniğini kullanarak bu kaygıyı ortadan kaldırabileceğinin altını çizdi. Tonbak, sınava girecek öğrencilerin sınav salonunun önceden gidip görmeleri gerektiğini, sınava giderken yanlarında neleri bulunduracakları, sınav esnasında hangi taktikleri uygulayabilecekleri ve kalan süreçte beslenme alışkanlıkların nasıl şekillenmesi gerektiği hakkında geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.