Öğrencilere burs imkanı

Öğrencilere burs imkanı

Konyalılar Derneği ve İstanbul Konyalılar Vakfı eğitim hayatına İstanbul’da devam eden ihtiyaç sahibi Konyalı üniversite öğrencilerine için burs veriyor. Başvurular 5 Eylül’de başlıyor

Merkezi İstanbul’da bulunan Konyalılar Derneği ve İstanbul Konyalılar Vakfı eğitim hayatına İstanbul’da devam eden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine için burs veriyor. Paşapark Otel’de düzenlenen basın toplantısında Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli, derneğin ve vakfın burs imkanlarından yararlanmak isteyen Konyalı öğrencilerin 5-30 Eylül tarihleri arasında konyader.com sitesine başvurabileceklerini söyledi.

HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Öğrencilere verilen bursların vakfın gelirlerinden karşılandığını ve hayırsever işadamlarının da kendilerine destek olduğunu kaydeden Fikirli, “Burs verirken 20 farklı kriterimiz var. Her öğrenciye burs vermiyoruz. Öğrencilerin Konyalı olması ve İstanbul’da okuması gerekiyor. İstanbul’da Konyalı öğrencilere de burs vermiyoruz. Özellikle kız öğrencilere burs veriyoruz. FETÖ olaylarının ardından burs verdiğimiz öğrencilere güvenlik soruşturmasından geçiriyoruz. Geçen yıl Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ın desteğiyle bir güvenlik soruşturması yapıldı. 12 öğrenci ile ilgili raporlar çıktı. Onlara burs verilmedi. Geçen yıl 287 öğrenciye burs verdik. İhtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz ve mülakatlar yapıyoruz. Ona göre burs veriyoruz. Derslerinde başarısız olan öğrencilerin burslarını kesiyoruz” dedi.

ÖNEMLİ FAALİYETLERDE BULUNUYORUZ

Konyalılar Vakfı olarak ödüllü yarışmalar da yaptıklarını aktaran Fikirli, “Memleketimize hizmet eden önemli isimler adına yarışmalar düzenliyoruz. Bu yarışmalar da oldukça verimli geçiyor. Vakıf binamız çok güzel. Burada önemli sosyal ve kültürel etkinlikler yapıyoruz. 1994 yılında kurulan derneğimiz önemli hizmetlerde bulunuyor. Konyaspor vesilesiyle bir araya geldik ve derneğimizi kurduk. O gün bugündür faaliyetlerimize devam ediyoruz. Derneği ilk kurduğumuz 3-4 tane hemşehri derneği vardı. Bugün dernklerin sayısı 80’i geçti. Bugüne kadar 3 bin civarında öğrenci mezun ettik. Öğrenciler adına önemli faaliyetlerde bulunuyoruz. Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Konyalılar Derneği sayesinde öğrencilerimiz önemli dostluklar ediniyor” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

575757.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.