Öğrenciler’den, Suriye’ye 1 Tır Yardım

Öğrenciler’den, Suriye’ye 1 Tır Yardım

Elazığ’da bir lise öğrencileri kermeste kazandıkları paraları, İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) bağışlayarak, Suriye’deki Türkmenlere 1 TIR dolusu un gönderdi.Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, Su...

Elazığ’da bir lise öğrencileri kermeste kazandıkları paraları, İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) bağışlayarak, Suriye’deki Türkmenlere 1 TIR dolusu un gönderdi.

Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, Suriye’deki Türkmenlere yardım göndermek için kermes düzenledi. Kermes sonrasında toplanan paralar, öğrenciler tarafından Suriye’deki Türkmenlere yardım götürülmesi için İHH Elazığ Şubesi’ne bağışladı. İHH tarafından alınan bir TIR dolusu un bugün yardım paralarının toplandığı liseye getirildi.

Okul olarak Suriye’deki Türkmen kardeşlerinin durumuna duyarsız kalamadıklarını aktaran öğrencilerden Elif Özet, “Bunun üzerine bir kermes düzenledik. Başta öğrenci arkadaşlarımız olmak üzere öğretmen ve velilerimiz çok büyük destekte bulundular. Biz okul olarak bir bayrak açtık, diğer okullarında bu bayrağı devraldığına inanıyoruz” dedi.

Türkmen dağındakiler için okulda öğrenciler tarafından bir kermes düzenlendiğini aktaran Okul Müdürü Mehmet Nuri Güler de, oradaki insanlara yardım etmenin kendilerinin boyun borcu olduğunu kaydetti.

Ocak ayında İHH olarak bir kampanya düzenlediklerini ve 17 TIR’lık yardımı şubat ayında gönderdiklerini anlatan İHH Elazığ Şube Başkan Yardımcısı Nihat Aydın ise, “Bugün burada yardım kampanyasının 18. TIR’ını gönderiyoruz. Bu 18. TIR bizim için çok önemlidir. Çünkü bu TIR’da en büyük katkı öğrencilerimizindir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım dolu TIR, Suriye’deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere dua ve tekbirlerle uğurlandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.