Öğrenciler, Vana yardım için pazar açtı

Öğrenciler, Vana yardım için pazar açtı

Merve Eğitim Kurumları Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri matematik dersinde gördüğü, alışveriş ve paraları öğreniyoruz konusunu pekiştirmek için pazar-market kurdu.

Merve Eğitim Kurumları Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri matematik dersinde gördüğü, ‘alışveriş ve paraları öğreniyoruz’ konusunu pekiştirmek için pazar-market kurdu. Pazar marketin gelirini ise Van’da yaptırılacak olan bir okula gönderilecek.

Okul çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen pazar-marketin açılışına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve Konya Meyve ve Sebze Komisyoncular Derneği Üyesi Doğan Cömert katıldı. Öğrenciler, pazar-markette mısır, kek, meyve suyu, elma çikolata ve süt gibi birçok yiyecek ve içecek sattı. Toplanan paralar ise Van’da yaptırılacak okul için gönderilecek.

Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Taş, “Eğitim yaşanılarak öğrenilir. Pazar alışverişiyle öğrenciler paranın kıymetini ve hayatın gerçeklerini görmüş olacaklar” dedi

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, “Öğrencilerin küçük yaşta hayata hazırlanması mutluluk verici bir gelişme. Öğrencileri hayata hazırlamak önemli bir olay. Okul idarecilerine ve öğretmenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Kalaycı konuşmasının sonunda “Tezgâhların ruhsatı var mı?” diye espri yaptı. Pazar- marketin açılışını ve ilk alışverişi Başkan Kalaycı, yaptı. Veliler, öğrencilerin Pazar-market kurmasından oldukça memnun. Öğrenci velileri adına konuşan Seray Çetin, “Öğrencilerin böyle bir etkinliğe imza atmalarından dolayı çok mutluyuz. Öğrenciler bu şekilde konuları daha iyi öğreniyor. İletişimleri kuvvetleniyor” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.