Öğrenciler uzaya çıktı

Öğrenciler uzaya çıktı

Merve Meram Abdullah Aymazlı öğrenciler uzay yolculuğuna çıktılar. İlköğretim okulları için özel tasarlanmış 'Uzay Çadırı', M. Aymaz Konferans Salonu'na kuruldu

Okul konferans salonuna kurulan planetaryum uzay gözlem çadırıyla uzayın muhteşem derinliklerinde yolculuk yaptılar. Yapılan uzay yolculuğu ile öğrenciler; Aya ilk giden astronotun ayak izi neden hâlâ orada? Hangi gezegenin 63 tane uydusu var ?Güneş nerede “batı” dan doğar? 260 milyon yıl önce Türkiye neredeydi? Dinozorların zorlu yaşamına ve yok oluşuna tanık olmak ister misiniz? Gibi soruların cevaplarını öğrenme fırsatı bulmuş oldular.
Karanlık ortam oluşturulan çadırın tavanına yansıtılan görüntüleri öğrenciler izleyerek uzay ortamını görme fırsatı buldu. Bütün gezegenleri, çeşitli gök cisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini anlatan uzay çadırındaki simülasyon gösterisi öğrencilere keyifli anlar yaşattı.Planetaryum olarak adlandırılan bu sistem Japonya, Almanya ve Amerika gibi ülkelerde yıllardır kullanılıyor.Uzay çadırının öğrencilere gökyüzünü ve uzayı tanıtmak, gezegenlerin ve uzayın oluşumunu görsel olarak anlatmak, merak uyandırmak ve araştırmayı teşvik için oluşturulduğunu anlatan Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Akdoğan,  “Bütün öğrencilerimiz planetaryum adı verilen uzay çadırında gezegenleri ve gökcisimlerini özellikleriyle birlikte yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrencilerimizin uzayla ilgili bilgilerini artırmak ve onlarda merak uyandırabilmek için yapılan bu faaliyetimizin faydalı olduğunu umuyorum. Öğrencilerimize bilgileri öğretirken aynı zamanda onları eğlendirmeyi de unutmuyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.