Öğrenciler, öğretmenlere puan vermeli

Öğrenciler, öğretmenlere puan vermeli

Zirveye Yükseliş Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karakaş düzenlediği basın toplantısında son zamanlardaki gündem konularından olan 4+4+4 ve dershanelerin kapatılması konusunda açıklamalarda b

Zirveye Yükseliş Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karakaş düzenlediği basın toplantısında son zamanlardaki gündem konularından olan 4+4+4 ve dershanelerin kapatılması konusunda açıklamalarda bulundu. 4+4+4’ün şu ana kadar düşünülmüş en iyi sistem olduğunu söyleyen Veysel Karakaş, “28 Şubat döneminde paşaların yaptığı kesintisiz eğitim sistemi eğitimi mahvetti. Yeni sistemi olumlu karşılıyoruz. İmam hatip liselerinin önünün açılması ve seçmeli Kur-an’ı Kerim dersinin olması güzel ve iyi bir uygulama. Ancak din kültürü öğretmenlerinin daha iyi yetiştirilmesi gerekiyor. Şu anda okullarda Kur-an’ı Kerim dersi okutulacak altyapı yok. Bu nedenle Diyanet’le birlikte çalışmak gerekiyor” dedi.

Dershanelerin kapatılması konusunun her iktidar döneminde gündeme geldiğini ancak bunun şovdan öteye gidemediğini söyleyen Veysel Karakaş, eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapılmadığı sürece dershanelerin kapatılamayacağını bildirdi. Devlet okullarının kadrosunun özel okullara göre daha iyi olduğunu da belirten Veysel Karakaş, eğitimin kalitesini artırmak için öğretmenlerin öğrenciler tarafından puanlandırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

FATİH KAYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.