'Öğrenciler Derse Odaklanmada Zorluk Çekebilir, Aileler Baskı Yapmamalı'

'Öğrenciler Derse Odaklanmada Zorluk Çekebilir, Aileler Baskı Yapmamalı'

Üç aylık uzun bir tatil süresinin ardından öğrenciler yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Mehmet Aslan, öğrencilerin uzun tatil dönemlerinden...

Üç aylık uzun bir tatil süresinin ardından öğrenciler yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Mehmet Aslan, öğrencilerin uzun tatil dönemlerinden sonra ders çalışmaya odaklanmada muhtemel bir zorluk yaşayabileceğini belirtti.

Öğrencilerin üç ay gibi çok uzun bir tatil döneminin ardından yeni döneme odaklanmasının kolay olmayacağını söyleyen Uzman Mehmet Aslan, "Yaz tatili gibi uzun tatil dönemlerinden sonra öğrencilerin ve ailelerin yeni bir yıla alışması kolay olmuyor. Uzun süreçler öğrencileri rahatlığa alıştırıyor. Öğrenciler ve aileler bu zorlukları aşabilmek için okullar açılmadan bir iki hafta önce hafif ve kademeli bir şekilde kendilerini okul dönemine alıştırmaya çalışmalı." dedi.

Öğrencilerin bunun için aileleriyle birlikte kendilerine düzenli bir program yapması gerektiğini söyleyen Aslan, bu programlar yoluyla öğrencilerin tatil aktivitelerini kademeli olarak sona erdireceğini ya da minimize edebileceğini açıkladı. Aslan, öğrencilerin aynı yöntemle kendilerini de hafif programlarla ders çalışmaya da rahatlıkla alıştırabileceğini vurguladı.

"AİLELER DERS KONUSUNDA ÇOCUKLARINA BASKI YAPMAMALI"

Bu alışma sürecinde ailelere de büyük görevler düştüğünü aktaran Aslan, "Bu dönemde aileler çocuklarına sürekli ders çalışmaları yönünde baskı yapmamalıdır. Çünkü bu durum belli bir noktadan sonra öğrencide sıkılmalara ve bıkkınlığa yol açacaktır. Sonrasında ise öğrencileri psikolojik olarak çok olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Bu nedenle aileler çocukları baskı ile yönetmemeli, karşılıklı diyalogla ve iletişim yoluyla bu sorunları aşmalı." diyerek ailelere uyarılarda bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.