Oğlunu kazada kaybeden anne yılın annesi seçildi

Oğlunu kazada kaybeden anne yılın annesi seçildi

Konya’da 30 Mart yerel seçimleri öncesi seçim çalışmaları kapsamında parti konvoyunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Talha Bayrakçı’nın annesi Songül Bayrakçı, yılın annesi seçildi

Konya’da 30 Mart yerel seçimleri öncesi seçim çalışmaları kapsamında parti konvoyunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Talha Bayrakçı’nın annesi Songül Bayrakçı, yılın annesi seçildi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi’nin “Engelliler Haftası ve Anneler Günü” dolayısıyla bir otelde düzenlediği programa Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ziya Yalçınkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurettin Ulaş ve görme engelliler ve yakınları katıldı. Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan engelli vatandaşlara seslenerek, “Sessiz kaldığınız müddetçe hayatınız zor ve sıkıntılı geçmeye devam eder. Biz ne kadar mücadele eder, hep birlikte yan yana mücadele edersek şehrimizde çok güzel gelişmeler olur” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurettin Ulaş ise, düzenlenen etkinliğin engelli vatandaşların toplumdaki düşünsel anlamdaki algıyı değiştirme noktasındaki önemine değindi. Ulaş, “Biz aslında onları engelli değil diye tabir ediyoruz. Belki yeni bir tabirle engellediğimiz insanlar diye düşünüyoruz. Aslında engelli insanlar değil, bizim engellediğimiz insanlardır. Bizim engelleri ortadan kaldırarak gerekli hayati düzeni yeteri derecede kuramayan veya ulaşamayan insanlar olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla o engellediğimiz kardeşlerimizin dünyasını yeterince anlayamadığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bazı görme engelliler, tüm annelere ithafen hazırladıkları şiirleri okudu. Daha sonra Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Genel Sekreteri aynı zamanda seçim çalışmaları kapsamında parti konvoyunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Gençlik Kolları üyesi Talha Bayrakçı’nın annesi olan Songül Bayrakçı, yılın annesi ödülüne layık görüldü. Bayrakçı yılın annesi ödülünü gözyaşları içinde görme engelli çocukların elinden aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.